191
Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Είναι πολύ θετικές οι αργές μεταλλάξεις του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 18:22
Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Είναι πολύ θετικές οι αργές μεταλλάξεις του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 18:22

Θετικά είναι σε πρώτη «ανάγνωση» τα αποτελέσματα μελέτης ειδικών σε Πανεπιστήμιο της Ελβετίας, που πραγματοποιήθηκε με ανάλυση του γενετικού υλικού (RNA) του νέου κορονοϊού με τη συνεργασία 36 χωρών.

Ειδικότερα, οι ερευνητές από την Ελβετία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ανέλυσαν το γονιδίωμα του νέου κορονοϊού που συνέλεξαν από τις χώρες αυτές.

Με τον τρόπο αυτό διαπίστωσαν ότι οι μεταλλάξεις γίνονται με αργό ρυθμό, γεγονός που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού το εμβόλιο που αναμένεται να παρασκευαστεί θα είναι λόγω αυτής της εξέλιξης αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, οι μεταλλάξεις είναι πολύ πιο αργές από αυτές του ιού της γρίπης.

Επίσης, οι Ελβετοί ερευνητές με την ανάλυση που έκαναν, κατόρθωσαν ουσιαστικά να χαρτογραφήσουν το γονιδίωμα του κορονοϊού, δηλαδή όλα του τα γονίδια και έτσι πλέον γνωρίζουμε από ποια χώρα μεταφέρθηκε σε κάποια άλλη και άλλα πολλά δεδομένα για τη μετάδοση και τον τρόπο «δράσης» του.

Ενδεικτικά με βάση τα στοιχεία της έρευνας που παρουσίασε ο κ.Τσιόδρας, διαπιστώθηκε ότι στις ΗΠΑ ο κορονοϊός μεταφέρθηκε τόσο από την Κίνα τον Ιανουάριο όσο και από την Ευρώπη αργότερα. Γεγονός που δείχνει και τους κινδύνους από την παγκοσμιοποίηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...