329
Ενα παιχνίδι σε παιδική χαρά στη Μαδρίτη έχει σφραγιστεί εδώ και εβδομάδες. Τώρα τα παιδιά θα δικαιούνται να βγαίνουν από το σπίτι τους για μία ώρα | REUTERS/Susana vera

Με 23.000 νεκρούς η Ισπανία προετοιμάζεται να δει τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 17:17
Ενα παιχνίδι σε παιδική χαρά στη Μαδρίτη έχει σφραγιστεί εδώ και εβδομάδες. Τώρα τα παιδιά θα δικαιούνται να βγαίνουν από το σπίτι τους για μία ώρα
|REUTERS/Susana vera

Με 23.000 νεκρούς η Ισπανία προετοιμάζεται να δει τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2020, 17:17

Το ψυχολογικό όριο των 23.000 νεκρών προσέγγισε η Ισπανία καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από την επιδημία του κορονοϊού ανήλθε το Σάββατο σε 22.902 (από 22.524 που ήταν την Παρασκευή). Τους αριθμούς αυτούς μετέδωσαν οι εφημερίδες El Pais και El Mundo και επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα από το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών μέσα σε μια μέρα ήταν 378, σημειώνοντας μικρή αύξηση από τους 367 που ανακοινώθηκαν την, Παρασκευή -ο χαμηλότερος αριθμός που είχε καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 223.759. Οι ισπανικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει την παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών ως τις 9 Μαΐου. Ωστόσο από αυτήν την Κυριακή κάτι θα αλλάξει.

Από τις 26 Απριλίου θα αρχίσει να ισχύει η μερική άρση των αυστηρών περιορισμών για τα παιδιά, που στο εξής θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους στα οποία έχουν κλειστεί από τα μέσα Μαρτίου.

«Αυτή η καραντίνα δεν ήταν διόλου εύκολη για εσάς. Χρειάστηκε να σταματήσετε να πηγαίνετε στο σχολείο, να σταματήσετε να βλέπετε πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας, έπρεπε να παίζετε στο σπίτι σας και να μην μπορείτε να βγαίνετε στον δρόμο για να παίξετε», είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Για όλα αυτά, σας ζητάμε συγγνώμη και ελπίζουμε να μας συγχωρέσετε για όλα όσα σας κάναμε», συμπλήρωσε ο ηγέτης του κόμματος Podemos.

Ο Ιγκλέσιας ζήτησε, επίσης, συγγνώμη για τη σύγχυση εκ μέρους της κυβέρνησης κατά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας για τα παιδιά.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, διότι είναι αληθές ότι τις τελευταίες αυτές ημέρες, στους κόλπους της κυβέρνησης, δεν ήμασταν αρκετά σαφείς σε σχέση με όσο οφείλαμε, όταν εξηγούσαμε πώς θα μπορέσετε να βγείτε», σημείωσε.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εξήγησε τις προϋποθέσεις εξόδου των ατόμων κάτω των 14 ετών από τις 26 Απριλίου.
Θα έχουν το δικαίωμα να «βγαίνουν για να κάνουν βόλτα ή να παίζουν στον δρόμο μία φορά την ημέρα, για μία ώρα και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την οικία τους, το διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...