151
Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσαβούσογλου: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 22:26
Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσαβούσογλου: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2019, 22:26

Σε σαφή κλιμάκωση των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Άγκυρα καθώς,όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το πλοίο «Πορθητής» ξεκίνησε ήδη γεωτρήσεις δυτικά της Πάφου.

Επέμεινε, μάλιστα ότι καμιά συμφωνία στην οποία δεν συμμετέχει και η Τουρκία δεν ισχύει. «Και εμείς είμαστε στη Μεσόγειο και έχουμε ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη για τα χωρικά μας ύδατα»

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού ο τούρκος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στις τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ άλλων ανέφερε πως το γεωτρύπανο Πορθητής ξεκίνησε ήδη γεώτρηση δυτικά της Πάφου, συμπληρώνοντας πως και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας που αρχικά θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα πάει στην ίδια περιοχή.

Στην ίδια συνέντευξή του, ο τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την άποψη ότι όλα θα μπουν στη θέση τους και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για Μεσόγειο, λέγοντας ότι «μόλις διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων στο πλαίσιο του Δικαίου και γνωρίζουμε σχετικά με τον διαμοιρασμό δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...