226
«Πάμε στοίχημα ότι δεν το είπα;» ρώτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Βαγγέλη Βενιζέλο για το θέμα των πλεονασμάτων | INTIMEnews

Τσακαλώτος στον Βενιζέλο: Σε πάω στοίχημα ουίσκι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 18:21
«Πάμε στοίχημα ότι δεν το είπα;» ρώτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Βαγγέλη Βενιζέλο για το θέμα των πλεονασμάτων
|INTIMEnews

Τσακαλώτος στον Βενιζέλο: Σε πάω στοίχημα ουίσκι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 18:21

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε για μία ακόμη φορά να ελαφρύνει κάπως το κλίμα της εν εξελίξει συζήτησης στη Βουλή, καλώντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στην αντιπαράθεση που είχαν για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, να πιουν μαζί ένα ουισκάκι.

Εγώ δεν είχα πει ποτέ για θεωρητικά πλεονάσματα, ή τουλάχιστον δεν το θυμάμαι να είχα πει, είπε ο υπουργός Οικονομικών και δεσμεύθηκε να κεράσει ποτό τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν αποδειχθεί το αντίθετο.

Ο κ. Τσακαλώτος έγινε μάλιστα και πιο συγκεκριμένος, λέγοντας ότι θα προτιμούσε να πιουν ένα ουίσκι, που είναι και το ποτό του.

Στον ίδιο ήπιο τόνο, έσπευσε επίσης να σημειώσει πως η αντιπαράθεσή του με τον κ. Βενιζέλο ήταν μία «έντιμη ισοπαλία» , οπότε μπορούν να πιουν μαζί «αλά dutch».

«Στις 13 Ιουνίου του 2018 είπατε ότι αυτά τα πλεονάσματα του 3,5%, του 4,5% δεν είναι οι πραγματικοί στόχοι. Αυτό που κάνετε με τα υπερπλεονάσματα είναι εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη, στο σύρσιμο της, για να κάνετε μια παιδική αναδιανομή. Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, για να πάρει την απάντηση του κ. Τσακαλώτου:

«Δεν έχω πει ποτέ για θεωρητικά πλεονάσματα, αλλά αν το έχω πει, να σας κεράσω ένα ουίσκι ή το ποτό της επιθυμίας σας (…) Και επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος θα πω ότι ήταν μια ισοπαλία οπότε μπορούμε να πιούμε ποτά αλά dutch»!