558
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 17:12
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 17:12

Εγκληματική χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την πολιτική των υπερπλεονασμάτων την οποία υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Για ποια ανάπτυξη μάς μιλάει ο κ. Τσακαλώτος; Αυτό που κάνετε», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών (φωτογραφία κάτω), «ο εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη, στο σύρσιμο, για να γίνεται μία τέτοιου είδους πελατειακή αναδιανομή και μία καθήλωση της κοινωνίας στις χαμηλές προσδοκίες και στα επιδόματα, είναι έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους».

Για αυτό, τόνισε, η  χώρα πρέπει να οδηγηθεί το ταχύτερο σε μία πολιτική κάθαρση, γιατί, όπως προειδοποίησε, και το τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα, θα είναι εξίσου ζημιογόνο και βλαπτικό με το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «αντιλαμβάνεται τη χώρα ως ένα μεγάλο αρματολίκι, το οποίο θέλει να ελέγξει. Η προκλητική θεωρία του περί δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς είναι μία βαθιά, ολοκληρωτική θεωρία, γιατί όταν λένε «ηθικό πλεονέκτημα» εννοούν ιστορικό πλεονέκτημα, εννοούν ένα δήθεν πλεονέκτημα που απορρέει από την αποκλειστική γνώση των νόμων της ιστορίας. Αυτή η ολιστική αντίληψη που τους θρέφει και που είναι ο πυρήνας της σκέψης τους, οδηγεί σε μία ολοκληρωτική αντίληψη.

»Αυτό είναι, δυστυχώς, το κατάλοιπο που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που λέγεται “πρώτη φορά Αριστερά”. Πρόκειται για μία κυβέρνηση σε αποδρομή, που κρύβεται πίσω από τη θεωρία ότι υποστηρίζει τους πολλούς, ενώ βρίσκεται στην υπηρεσία των πολύ λίγων.

«Η εικόνα της χώρας είναι, δυστυχώς, η εικόνα ενός συνολικού εκτροχιασμού»

»Είναι η κυβέρνηση των εξυπηρετήσεων των νομοθετικών και βέβαια μίας κοινωνικής αναδιανομής, της αναδιανομής του υπερπλεονάσματος μέσω αντιμέτρων και παροχών που έχουν όμως ένα πολύ ακριβό τίμημα, το τίμημα της οικονομικής, της αναπτυξιακής καθήλωσης της χώρας. Χτυπούν το νεοφιλελευθερισμό, που δεν ξέρω κανέναν να τον εκφράζει στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιος υποστηρίζει τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη στη χώρα μας ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;» διερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και συνέχισε το σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης:

«Απομυζούν συστηματικά και εν ψυχρώ, ξέροντας πολύ καλά τι κάνουν, όλη τη ρευστότητα της οικονομίας, την οποία καθηλώνουν στην αναιμική ανάπτυξη, στη στασιμοχρεωκοπία. Μία πολιτική βασισμένη στην υπερφορολόγηση, την υπερεπιβάρυνση με ασφαλιστικές εισφορές, την πολιτική των υπερπλεονασμάτων». 

Απάντηση Τσακαλώτου

«Εμείς έχουμε στρατηγική να αρχίσουμε από το 2020 μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο το 2,5%», επεχείρησε να του απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό θα γίνει  με “εγγύηση” τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά μπορούν και να ξοδευτούν τώρα – και όχι αργότερα- για θετικά μέτρα, δεδομένου όπως επιμένουν να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ωστόσο πως η εικόνα της χώρας είναι εικόνα ενός συνολικού εθνικού εκτροχιασμού που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καθολικός, ενώ έκανε λόγο για αχαλίνωτη τυχοδιωκτική πολιτική που εκφράζεται σε ανώτερο επίπεδο, αυτό της κυβέρνησης.

«Η ηθική κρίση είναι το ακραίο σημείο της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό που κυριαρχεί», σημείωσε, «είναι το θράσος, η αλαζονεία, η διχαστική λογική του εθνολαϊκισμού όπως την εκφράζει η κυβέρνηση με την τεχνητή πλειοψηφία της και με βουλευτές που ανήκουν στο χώρο της ακροδεξιάς και του πιο νοσηρού πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

 «Σήμερα το βράδυ, θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί γιατί σε 15 ημέρες, ο ελληνικός λαός θα εκφράσει αυθεντικά τη δυσπιστία του προς την κυβέρνηση. Η κρίση νομιμοποίησης της θα οξυνθεί με μεγάλες ηθικές και θεσμικές επιπτώσεις», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...