449
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο στούντιο της εκπομπής Focus στην ΕΡΤ | Youtube

Δεν συμφέρει η πόλωση τη ΝΔ, λέει ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 16:08
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο στούντιο της εκπομπής Focus στην ΕΡΤ
|Youtube

Δεν συμφέρει η πόλωση τη ΝΔ, λέει ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2019, 16:08

Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να μην παρασύρεται στο κλίμα όξυνσης που επιδιώκει να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κοινοβουλευτικό διάλογο (και όχι μόνο), καθώς όπως υπογράμμισε, η πόλωση δεν βοηθά σε τίποτα τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει για να ενισχύσει τη συσπείρωσή του, παρατήρησε σε δηλώσεις του την Πέμπτη στη δημόσια τηλεόραση, αυτό όμως δεν βολεύει τη ΝΔ σε αντίθεση με το ήπιο κλίμα, διότι «η Νέα Δημοκρατία έχει τις λύσεις, τις προτάσεις και τα πρόσωπα που χρειάζονται για να προσελκύσει ακροατές και οι κραυγές διώχνουν τους ακροατές», εξήγησε.

«Αν αυτό του το λένε από το επιτελείο του, του κ. Μητσοτάκη, του το προτείνουν (σ.σ. την όξυνση), εγώ το θεωρώ μείζον λάθος», δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική του εμφάνιση στη βραδινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτίμησε σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αν η διαφορά που θα δώσουν οι πολίτες στη ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι πολύ μεγάλη, η κυβέρνηση Τσίπρα «δεν στέκει» και ο Πρωθυπουργός «θα πάει στις εθνικές εκλογές πιο γρήγορα».

Οσον αφορά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Μεϊμαράκης  σημείωσε πως μέχρι τώρα δεν πιάνουν την πρόθεση ψήφου, αλλά -όπως είπε- με πιο αξιόπιστα ποιοτικά στοιχεία φαίνεται να καταγράφεται σε όλες η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βολεύει το κυβερνών κόμμα να βρίσκει στρατηγικές (όπως η όξυνση του κλίματος) για να συσπειρώσει, εμείς -ως ΝΔ- επειδή έχουμε υψηλότατη συσπείρωση», τόνισε, «πρέπει να απευθυνθούμε σε αναποφάσιστους άλλων κομμάτων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε αναποφάσιστους πρώην δικούς του ψηφοφόρους». «Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους, στο εκκλησίασμα, που λέμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιμένουν στην πόλωση και με νέα ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, καλούν τον πρόεδρο της ΝΔ να «ξεκολλήσει από τον βούρκο» και να πάψει να αναπαράγει «τα  fake news φασιστοφυλλάδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη.

Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του Πρωθυπουργού.

Επειδή, ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε:

Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο;

Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό;

Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...