346
O Γιουσέφ ελ Αραμπί πανηγυρίζει έξαλλα το δεύτερο γκολ στο 119' της παράτασης | REUTERS/David Klein

Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός: 2-1 την Αρσεναλ!

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 01:50
O Γιουσέφ ελ Αραμπί πανηγυρίζει έξαλλα το δεύτερο γκολ στο 119' της παράτασης
|REUTERS/David Klein

Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός: 2-1 την Αρσεναλ!

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 01:50

Λίγοι έδιναν ελπίδες πρόκρισης στον Ολυμπιακό μετά την ήττα με 0-1 από την Αρσεναλ στο πρώτο ματς στο «Γ.. Καραϊσκάκης» για τους «32» του Europa League. Ομως η πρόκριση ήρθε. Και με τον πλέον εντυπωσιακό – εμφατικό τρόπο.

Ενας ηρωϊκός Ολυμπιακός αγωνίστηκε μέχρις εσχάτων στο «Emirates» του Λονδίνου και αργά τη νύχτα της Πέμπτης – είχαμε μπει στην Παρασκευή πια (ώρα Ελλάδος)-, έφερε τα πάνω κάτω στη ρεβάνς με τους φημισμένους «Κανονιέρηδες».

Οι παίκτες της Αρσεναλ -και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλους- απαρηγόρητοι μετά τον αποκλεισμό (Reuters)

Το 2-1 που έδωσε και την πρόκριση έδωσε με ένα απίστευτο γκολ ο Γιουσέφ ελ Αραμπί στο 119′. Ηταν μια από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

To ματς ήταν δραματικό. O Ολυμπιακός, με το εις βάρος του 0-1 από τον πρώτο αγώνα, είχε μόνο μια ελπίδα, να επιτεθεί. Και άνοιξε το σκορ στο 53′ με τον Σισέ. Ετσι, το παιχνίδι έφτασε στην παράταση, αφού η Αρσεναλ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μερικές από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη συνέχεια.

Στην παράταση όμως, και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονό της, οι Κανονιέρηδες έδειξαν να κλειδώνουν την πρόκριση με ένα καταπληκτικό γκολ του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ομως τότε μίλησε το ένστικτο του σκόρερ, αλλά και ο πόθος για τη νίκη όλων των παικτών του Ολυμπιακού. Στο κόρνερ είχε κατεβεί στην περιοχή της Αρσεναλ και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο Σα. Στην πρώτη εκτέλεση από τον Μασούρα οι αμυντικοί της Αρσεναλ έδιωξαν αλλά ο Μασούρας πρόλαβε την μπάλα και έκανε νέο γέμισμα. Τότε ο Ελ Αραμπί με προβολή έκανε το 2-1 και χάρισε στην ύστατη στιγμή την επική πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Ο Ελ Αραμπί σκοράρει: 1-2 στο Emirates, ο Ολυμπιακό πήρε την πρόκριση!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...