354
Η Σιμόν κατέχει 27 χρυσά μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα από Ολυμπιακούς Αγώνες | Wikipedia

Πόσο ψηλά μπορεί να «πετάξει» η Σιμόν Μπάιλς;

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 21:38
Η Σιμόν κατέχει 27 χρυσά μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα από Ολυμπιακούς Αγώνες
|Wikipedia

Πόσο ψηλά μπορεί να «πετάξει» η Σιμόν Μπάιλς;

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 21:38

Θα φτάσει ποτέ καμία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής τη βαθμολογία της Νάντια Κομανέτσι με το τέλειο «10» σε όλα τα αθλήματα; Και αν δεν το καταφέρει ποτέ καμία, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γράψει Ιστορία;

Η πιο «επιθετική» και επίμονη μέχρι σήμερα προσπάθεια φέρεται να γίνεται από την αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς. Μεγάλο ταλέντο, δυνατή, έξυπνη, έχει επιδείξει μεγάλη σταθερότητα στη μέχρι σήμερα πορεία της στην ενόργανη και έχει κερδίσει στα 22 της 27 χρυσά μετάλλια.

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, η Σιμόν απέδειξε ότι μπορεί να κάνει κάτι μοναδικό. Η 22χρονη ολυμπιονίκης είχε εκτελέσει με θεαματική ακρίβεια έναν εξωπραγματικό συνδυασμό τριπλής περιστροφής του σώματος με διπλό ολοκληρωμένο φλιπ (τριπλό – διπλό), προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των 11.000 θεατών που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν στο Spring Center του Κάνσας, στο πλαίσιο του αμερικανικού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής.

Τώρα, η ίδια σποϊλάρει ή τρολάρει το κοινό της με τον επόμενο μεγάλο στόχο της, ο οποίος δεν φαίνεται και ιδιαίτερα ρεαλιστικός.

Οπως γράφει η The Washington Post, η Σιμόν θα επιχειρήσει ελεύθερο άλμα τύπου Γιουρτσένκο στον ίππο με τρεις ολόκληρες περιστροφές.

Μάλιστα, πριν από την περιστροφή θέλει να κάνει ροντάτ, φλικ φλακ, να προσγειωθεί με τα πόδια πάνω στον βατήρα, να περιστραφεί, να φτάσει σε θέση κατακόρυφου πάνω στον ίππο και από εκεί να κάνει την τριπλή περιστροφή, και ακολούθως βέβαια να πέσει με τα πόδια σταθερά και παράλληλα στο ύψος των ώμων πάνω στο στρώμα και να παραμείνει ακίνητη.

Η ίδια δημοσίευσε βίντεο στον λογαριασμό της στο Twitter, στο οποίο δείχνει ότι προσπαθεί να κάνει το άλμα, όμως η προσγείωσή της γίνεται με εξαιρετικά άσχημο και επικίνδυνο τρόπο, ευτυχώς σε ασφαλές περιβάλλον.

Βέβαια, το πιο δύσκολο μέρος της άσκησης είναι η προσγείωση, καθώς η φόρα που παίρνει, της δίνει την ώθηση και το ύψος για να κάνει την τριπλή περιστροφή. Ομως κατά την πτώση, ενδέχεται όχι απλώς να μην τα καταφέρει, αλλά να τραυματιστεί σοβαρά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα ήταν «σοφό» να γίνει μία τέτοια προσπάθεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αν δεν είναι σίγουρη, καθώς ενδέχεται όχι απλώς να της στοιχίσει το μετάλλιο, αλλά να της στερήσει και πολλά ακόμη, λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...