254
Αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε λιγότερες από 4 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 18:33
Αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε λιγότερες από 4 ώρες η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 18:33

Ξεκινά το Σάββατο το νέο δρομολόγιο της ΤΡΕΝΟΣΕ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης σε όλα τα δρομολόγια της επικράτειας.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από την Κυριακή, θα υπάρξει νέο πρόγραμμα δρομολογίων, ενώ θα προστεθούν και νέα τρένα.

Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη τροποποιούνται επίσης και οι χρόνοι των δρομολογίων και από πέντε ζεύγη αμαξοστοιχιών που κυκλοφορούσαν την ημέρα, αυξάνονται σε επτά (κάθε δύο ώρες ανά κατεύθυνση), με μειωμένους χρόνους ταξιδιού.

Επίσης, από τις 7:20 το πρωί της Κυριακής δρομολογούνται τα νέα γρήγορα τρένα ΕΤR που θα καλύπτουν τη διαδρομή σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Το εισιτήριο σε αυτά τα νέα τρένα είναι μειωμένο 20% για 20 ημέρες μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή στις διαδρομές του Προαστιακού Αθήνας (Αεροδρόμιο-Κιάτο-Πειραιάς-Αθήνα-Χαλκίδα) επέρχονται μικρές τροποποιήσεις στους χρόνους των δρομολογίων.

Στις διαδρομές Αθήνα-Λειανοκλάδι και Λειανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα τροποποιούνται επίσης οι χρόνοι των δρομολογίων.

Προστίθενται οι νέες διαδρομές Τιθορέα-Οινόη (λεωφορείο), Τιθορέα-Λειανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα και Λειανοκλάδι-Λαμία (για εξυπηρέτηση μετεπιβιβάσεων σε δρομολόγια IC Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα).

Στις διαδρομές Κεντρικής Ελλάδας, Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος επέρχονται επίσης σημαντικές τροποποιήσεις.

Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Εδεσσα-Φλώρινα τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και ένα ζεύγος δρομολόγιων θα κυκλοφορεί στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Εδεσσα-Θεσσαλονίκη.

Στις διαδρομές Θεσσαλονίκη-Σέρρες και  Θεσσαλονίκη-Δράμα, τροποποιούνται επίσης οι χρόνοι των δρομολογίων.

Η διαδρομή Δράμα-Αλεξανδρούπολη καταργείται, ενώ προστίθενται νέες συνδέσεις μεταξύ Δράμας-Ξάνθης-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης.

Στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο τροποποιούνται οι χρόνοι των δρομολογίων και ΄νεα ζεύγος δρομολόγιων θα κυκλοφορεί στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα.

Τα δρομολόγια των τουριστικών διαδρομών Διακοπτό-Καλάβρυτα, Ανω Λεχώνια-Μηλιές, Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία, δεν τροποποιούνται.

Τα δρομολόγια των διαδρομών Κιάτο-Πάτρα, Κιάτο-Αίγιο και Προαστιακού Πάτρας, δεν τροποποιούνται.

Η εταιρεία ενημερώνει το κοινό ότι μπορεί να εγγραφτεί στην εφαρμογή Telegram στον λογαριασμό «Trainose – Train Information» για δρομολόγια, καθυστερήσεις, καταργήσεις ή άλλες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...