347
Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει με θεατρινίστικο τρόπο μάσκες στο κοινό του | Reuters

Τραμπ σε χιλιάδες οπαδούς του στη Φλόριντα: Θέλω να σας δώσω ένα ρουφηχτό φιλί

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 12:34
Ο Ντόναλντ Τραμπ πετάει με θεατρινίστικο τρόπο μάσκες στο κοινό του
|Reuters

Τραμπ σε χιλιάδες οπαδούς του στη Φλόριντα: Θέλω να σας δώσω ένα ρουφηχτό φιλί

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 12:34

Χορεύοντας στους ρυθμούς του ύμνου των γκέι, «YMCA» των Village People, ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκίννησε την προεκλογική εκστρατεία του στη Φλόριντα, 11 ημέρες μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό.

«Θέλω να δώσω σε όλους σας, τους άντρες και τις όμορφες γυναίκες, ένα μεγάλο ρουφηχτό φιλί», είπε ενθουσιασμένος, απευθυνόμενος σε χιλιάδες οπαδούς του, που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.

Βγαίνοντας στη σκηνή, ο Τραμπ πέταξε, με θεατρινίστικο στυλ, λίγες μάσκες στον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν φορούσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος μετέτρεψε έτσι τη χρήση ενός απαραίτητου μέσου προστασίας από τον κορονοϊό –το οποίο ο ίδιος περιφρονούσε επί μήνες– σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου.

Θεωρεί άλλωστε τον εαυτό του άτρωτο πλέον από τον κορονοϊό, και ας μη συμφωνούν μαζί του οι επιστήμονες.

Η επιστροφή του στις συγκεντρώσεις έγινε από το Σάνφορντ της Φλόριντα, επειδή είναι μία από τις κρίσιμες πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς έχει 29 εκλέκτορες σε σύνολο 538. Ενας υποψήφιος χρειάζεται 270 ψήφους για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Προς το παρόν, ο Μπάιντεν προηγείται στην πολιτεία με τον μεγαλύτερο αριθμό λευκών συνταξιούχων στις ΗΠΑ, με 4%, μέσο όρο των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Στις δύο προηγούμενες προεδρικές εκλογές, ο νικητής της Φλόριντα κέρδισε με διαφορά μόλις 1% από τον αντίπαλό του.

Οπως γράφει το BBC, οι υποστηρικτές του Τραμπ που έσπευσαν να τον δουν από κοντά τη Δευτέρα, δήλωσαν ότι τον «θαυμάζουν» για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον κορονοϊό.

Ελάχιστοι υποστηρικτές του Τραμπ φορούσαν μάσκα στη συγκέντρωση

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Οχάιο, άλλη κρίσιμη πολιτεία, τον κατηγόρησε για επικίνδυνη συμπεριφορά μετά τη θετική του διάγνωση.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς χρησιμοποίησε όλα τα αναμενόμενα επιχειρήματά του: επιτέθηκε στον Μπάιντεν αμφισβητώντας την πνευματική του διαύγεια, είπε ότι κατάφερε να βάλει δύο δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο και τώρα ετοιμάζεται να βάλει και τρίτη –την Εϊμι Κόνι Μπάρετ– και ότι χάρη σε αυτόν, το χρηματιστήριο έχει ανακάμψει από την κρίση. Δεν είπε τίποτα, όμως, για τους 214.000 νεκρούς από κορονοϊό στις ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...