412
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την οικογένειά του μετά την ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών | REUTERS

Τραμπ κατά Μπάιντεν: «Είναι νεκροθάφτης του μεγαλείου της Αμερικής»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 08:50
Ο Ντόναλντ Τραμπ με την οικογένειά του μετά την ομιλία του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
|REUTERS

Τραμπ κατά Μπάιντεν: «Είναι νεκροθάφτης του μεγαλείου της Αμερικής»

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2020, 08:50

Με τη συνήθη θριαμβολογία για το πόσο καλά πήγε η χώρα τα τελευταία χρόνια, σαν μην υπήρχαν κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας, αλλά και με τις συνήθεις φραστικές επιθέσεις κατά των αντιπάλων του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ στην ομιλία του την Πέμπτη τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται στην κάλπη είναι «το αμερικανικό όνειρο και το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» των ΗΠΑ. Και ότι αυτός που απειλεί αυτό το όνειρο δεν είναι άλλος από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Αναμενόμενη σε αυτό το πλαίσιο και η σφοδρή φραστική επίθεση – δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και τέσσερα χρόνια. Με ευθείες μάλιστα αναφορές που έρχονται σε αντίθεση με την τακτική του Μπάιντεν, ο οποίος δεν είχε ονομάσει ρητά τον Τραμπ ούτε μία φορά στην δική του ομιλία αποδοχής του χρίσματος.

Κατά τον Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν, εάν εκλεγεί, θα γίνει «ο νεκροθάφτης του μεγαλείου της Αμερικής». Αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας;» και πρόσθεσε ότι οι αντίπαλοί του «βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του».

Κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι εάν εκλεγεί θα γίνει «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», προειδοποιώντας πως εάν επικρατήσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών  οι δουλειές θα μεταφερθούν σε άλλα κράτη, ειδικά την Κίνα. Υποστήριξε ακόμη ότι ο αντίπαλός του «πέρασε όλη του την καριέρα ματαιώνοντας τα όνειρα» των Αμερικανών και στέλνοντας τις δουλειές τους σε άλλα κράτη.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα την νικήσει και η χώρα «θα βγει πιο δυνατή παρά ποτέ». Πρόσθεσε ότι εμβόλιο για τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος «αυτής της χρονιάς».

Ακόμη, υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, ότι θα «ανοικοδομήσει ξανά» την αμερικανική οικονομία ώστε να γίνει «η καλύτερη στην ιστορία», ενώ υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει ένα «νέο πνεύμα ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».

Ο Τραμπ περιέγραψε τον εαυτό του ως τον καλύτερο πρόεδρο για τους Αφροαμερικανούς από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, που είχε καταργήσει τη δουλεία!

Εφτασε μάλιστα να πει, σαν μην φλέγεται η Αμερική από το κίνημα Black Lives Matter, ότι «τα καλύτερα μένουν να έρθουν» για τους Αφροαμερικανούς και διαβεβαίωσε πως έχει κάνει περισσότερα για αυτούς κατά τη διάρκεια της θητείας του από όσα έκανε ο Μπάιντεν τα 47 χρόνια της πολιτικής του καριέρας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...