393
Η Μελάνια Τραμπ μίλησε στο συνεδρίο των Ρεπουμπλικανών από τους κήπους του Λευκού Οίκου | REUTERS/Kevin Lamarque

Μελάνια Τραμπ: «O Ντόναλντ κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τους Αμερικανούς από τη πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 10:46
Η Μελάνια Τραμπ μίλησε στο συνεδρίο των Ρεπουμπλικανών από τους κήπους του Λευκού Οίκου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μελάνια Τραμπ: «O Ντόναλντ κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τους Αμερικανούς από τη πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 10:46

Περισσότερο σόου της οικογένειας Τραμπ και των φανατικών θαυμαστών της παρά κομματική εκδήλωση θυμίζει το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που διεξάγεται με πολύ περιορισμένη φυσική παρουσία στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Από το βήμα έχουν παρελάσει ή θα παρελάσουν όλα τα παιδιά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Παρέμβαση έκανε την Τρίτη και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, από τον κήπο του Λευκού Οίκου, μια επιλογή που δεν διέφυγε από την προσοχή του Τύπου για τη χρήση της προεδρικής κατοικίας για κομματικούς λόγους.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στους Αμερικανούς που έχουν χάσει οικείους τους από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία μετρά στη χώρα 178.000 νεκρούς.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Guardian, επιχείρησε να παρουσιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ σαν τη καλύτερη ελπίδα που έχουν οι ΗΠΑ για να ξεπεράσουν την πανδημία, παρά την έντονη κριτική για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης από τον Λευκό Οίκο. Σαν μην έφτανε αυτό, το κοινό που την άκουγε στους κήπους της προεδρικής κατοικίας, μεταξύ του οποίου και ο Τραμπ, ούτε αποστάσεις τηρούσε ούτε φορούσε μάσκες.

Το… κοινωνικό μήνυμα της Μελάνια Τραμπ προς τους Αμερικανούς περιείχε και προτροπές και διαβεβαιώσεις για το πόσο σκληρά δουλεύει ο σύζυγός της: «Ξέρω ότι πολλοί είστε αγχωμένοι και πολλοί αισθάνεστε αβοήθητοι. Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η προεδρία του συζύγου μου δεν θα σταματήσει να παλεύει μέχρι να υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο που θα είναι διαθέσιμο σε όλους. Ο Ντόναλντ δεν θα ησυχάσει αν δεν κάνει όσα μπορεί για να φροντίσει όλους όσους επηρεάστηκαν από την πανδημία».

Την ώρα που οι νεκροί εξακολουθούν να είναι εκατοντάδες την ημέρα και σχολεία και πανεπιστήμια καταγράφουν το ένα μετά το άλλο εκατοντάδες κρούσματα, άλλοι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικανών προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την κατάσταση. Ενας μάλιστα έφτασε να μιλά για τη πανδημία στον αόριστο, σαν να είναι κάτι που πέρασε.

Στην παρέμβασή της η Τραμπ θυμήθηκε ακόμη τα νεανικά της χρόνια στη Σλοβενία και το όνειρό της να γίνει Αμερικανίδα. Μίλησε ακόμη και για τις ανισότητες και τις φυλετικές ταραχές στις ΗΠΑ, καλώντας τους πολίτες «να επικεντρωθούν στο μέλλον, μαθαίνοντας από το παρελθόν μας». Κατέκρινε τελος τα μέσα ενημέρωσης για τη ροπή τους στο κουτσομπολιό, αλλά και τον εκφοβισμό στο Διαδίκτυο.

Εστω με τέτοια σχόλια, η ομιλία ήταν διαφορετική από αυτήν πριν από τέσσερα χρόνια, στο συνέδριο του 2016. Τότε, η Μελάνια Τραμπ είχε αντιγράψει ολόκληρες φράσεις από ομιλία της Μισέλ Ομπάμα. Το φταίξιμο για τη γκάφα είχε πέσει στον λογογράφο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...