276
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο «60 Minutes» του CBS. Αποσπάσματα της συνέντευξης ήδη δημοσιοποιήθηκαν. Και σοκάρουν | Twitter/60Minutes

Ο Τραμπ προανήγγειλε απελάσεις 3.000.000 ανθρώπων!

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2016, 20:28
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο «60 Minutes» του CBS. Αποσπάσματα της συνέντευξης ήδη δημοσιοποιήθηκαν. Και σοκάρουν
|Twitter/60Minutes

Ο Τραμπ προανήγγειλε απελάσεις 3.000.000 ανθρώπων!

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2016, 20:28

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα προχωρήσει στην απέλαση ως και τριών εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών, αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ανέφερε πως θα ελεγχθεί κάθε μετανάστης: «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τους ανθρώπους που είναι εγκληματίες και έχουν ποινικά μητρώα, τα μέλη συμμοριών, τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι πιθανότατα ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια -θα μπορούσαν να είναι ακόμη και τρία εκατομμύρια– να τους βγάλουμε έξω από το χώρα ή να τους φυλακίσουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη.

Αναφερόμενος σε μία από τις εμβληματικές προεκλογικές του υποσχέσεις, τον φράχτη στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, δήλωσε πως θα είναι «εν μέρει τείχος, εν μέρει σύρμα». Σχολίασε πως μόλις τα σύνορα είναι «ασφαλή», τότε η Αρχή Μετανάστευσης και Τελωνειακών Υπηρεσιών θα αξιολογήσει την κατάσταση για τους υπόλοιπους παράνομους μετανάστες της χώρας.

CxGzuh1W8AAw88P
Twitter/60Minutes

Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση του τείχους, με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε ορισμένες περιοχές σημείωσε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράχτες», ωστόσο επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο». «Είμαι πολύ καλός σε αυτό που ονομάζουμε “κατασκευές”», σχολίασε σε ειρωνικό τόνο.

Η εκπομπή θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), ωστόσο δημοσιεύτηκαν κάποια αποσπάσματά της την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...