283
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι με φόντο την ελληνική σημαία | INTIMEnews

Τουρκικό παραλήρημα για τη Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι: «πάτησε τουρκικό έδαφος»!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 09:51
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι με φόντο την ελληνική σημαία
|INTIMEnews

Τουρκικό παραλήρημα για τη Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι: «πάτησε τουρκικό έδαφος»!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 09:51

Πήραν φόρα οι Τούρκοι και με μπαράζ δημοσιευμάτων έφθασαν πλέον στο σημείο να αποκαλούν το Αγαθονήσι τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή!

Αφορμή για το νέο αυτό τουρκικό παραλήρημα (με συγκεκριμένη ωστόσο στόχευση), αποτέλεσε η επίσκεψη στο ακριτικό μας νησί  από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου (εδώ), που φαίνεται ότι ερέθισε ιδιαίτερα τους γείτονες και κυρίως τους κεμαλικούς κύκλους που παγίως μιλούν για «αλλαγή καθεστώτος στο Αιγαίο», με τη «στρατιωτικοποίηση 16 νησιών από την Ελλάδα».

«Οι Ελληνες έκατσαν για τα καλά στο νησί που έχουν καταλάβει», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η κεμαλική Sozcu, υποστηρίζοντας ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην επαρχία του Αϊδινίου.

Για πρόκληση στη νήσο Εσέκ -όπως ονομάζουν οι Τούρκοι το Αγαθονήσι- μιλά η Aksam, ενώ και η Sabah καταγγέλλει την πρόκληση απο την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που «πάτησε τουρκικό έδαφος»!

«Η Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε την πρώτη της διασυνοριακή (sic) επίσκεψη στο νησί της επαρχίας Αϊδινίου, που είναι τουρκική γη, φτάνοντας με ελικόπτερο», γράφει συγκεκριμένα η Sabah,  χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδεις τις δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου απο το Αγαθονήσι.

.

«Το νησί βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας εδώ και χρόνια και φιλοξενεί εκατοντάδες ένοπλους έλληνες στρατιώτες σε χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές βάσεις στο έδαφός του», περιγράφει στο ρεπορτάζ της η Aksam.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σημαντική μερίδα του τουρκικού Τύπου υιοθετεί τις ακραίες θέσεις εθνικιστικών κύκλων στη γείτονα για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, σε μία συγκυρία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...