197
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019 | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι λέει η Αγκυρα για τη συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 19:57
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2019
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι λέει η Αγκυρα για τη συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 19:57

Η διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και η επικέντρωση σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής, είναι τα σημεία στα οποία δίνει έμφαση η τουρκική προεδρία σχολιάζοντας τη συνομιλία που είχαν νωρίτερα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας ανέφερε πως «ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν τηλεφωνικά διάφορα θέματα. Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συζήτησαν τη συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια, η οικονομία και οι διμερείς σχέσεις».

Ακόμη, η Αγκυρα επισήμανε ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία κατά της πανδημίας του κορονοϊού και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για περαιτέρω συνομιλίες».

Η επικοινωνία των δύο ηγετών ήταν η πρώτη μετά από πολλούς μήνες – σχεδόν από το τέλος του 2019. Εχει μεσολαβήσει, μεταξύ άλλων, η κρίση στον Εβρο, αλλά και τα συνεχή περιστατικά υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, αλλά και παραβιάσεων του FIR.

Από την πλευρά της η Αθήνα τονίζει – κάτι που εξάλλου έχει επισημάνει και ο κ. Μητσοτάκης – ότι πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προασπιστούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...