166
Αστυνομικοί και διασώστες στο σημείο όπου έπεσε η καμπίνα | ALPINE RESCUE SERVICE/Handout via REUTERS

Ιταλία: Συνέλαβαν τρεις για την τραγωδία στο τελεφερίκ στη λίμνη Ματζόρε

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:56
Αστυνομικοί και διασώστες στο σημείο όπου έπεσε η καμπίνα
|ALPINE RESCUE SERVICE/Handout via REUTERS

Ιταλία: Συνέλαβαν τρεις για την τραγωδία στο τελεφερίκ στη λίμνη Ματζόρε

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:56

Οι τρεις συλληφθέντες για την κατάρρευση του τελεφερίκ της λίμνης Ματζόρε, που την περασμένη Κυριακή προκάλεσε τον θάνατο 14 ατόμων, παραδέχθηκαν τις ευθύνες τους. Αυτό δήλωσε στην τηλεόραση της Rai ο τοπικός υπεύθυνος των ιταλών καραμπινιέρων.

Οι έρευνες έδειξαν ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, δεν έλυσαν με κατάλληλο και πλήρη τρόπο τεχνικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει το τελεφερίκ.

Σε αυτό οφείλεται πιθανότατα και το ότι δεν λειτούργησε το φρένο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θα επέτρεπε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο Λουίτζι Νερίνι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που εκμεταλλευόταν το τελεφερίκ. Συνολικά, στο τοπικό τμήμα των καραμπινιέρων, οι ανακρίσεις διήρκεσαν πάνω από δώδεκα ώρες.

Σύμφωνα με διαρροές από την εισαγγελία, οι αποδείξεις, που έχουν συγκεντρωθεί, είναι καθοριστικής σημασίας. Οι έρευνες συνεχίζονται, με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην απόδοση ευθυνών για την τραγική αυτή ιστορία, που κόστισε την ζωή και σε ένα παιδί 9 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News