312
Απολύμανση στην κλειστή Σκεπαστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης | REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 09:20
Απολύμανση στην κλειστή Σκεπαστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης
|REUTERS/Umit Bektas/File Photo

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 09:20

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Τουρκία που πέθαναν εξαιτίας του νέου κορονοϊού αυξήθηκε μέσα σε μια μέρα κατά 46 και φτάνει πλέον τους 214, ανακοίνωσαν οι Αρχές στη χώρα, αν και δεν σκοπεύουν για την ώρα να προχωρήσουν σε πιο αυστηρά μέτρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.704, αγγίζοντας τα 13.531, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Υγείας που δόθηκε αργά την Τρίτη. Μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν, καθώς την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 1.700.

Ακόμη, 847  ασθενείς είναι σε ΜΕΘ και από αυτούς οι  622 είναι διασωληνωμένοι. Επιπρόσθετα, μέχρι στιγμής 243 ασθενείς έχουν θεραπευτεί από τον ιό.

Το υπουργείο τόνισε πως διεξήγαγε την Τρίτη 15.422 τεστ – ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της επιδημίας. Συνολικά 92.403 άνθρωποι έχουν εξεταστεί στη χώρα.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και έχει κλείσει εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων και χώρους συνάθροισης (σινεμά και εστιατόρια). Για την ώρα δεν υπάρχει γενικευμένη απαγόρευση, παρά μόνο για εργασία, για λόγους υγείας ή για εφοδιασμό.

Αποφυλακίσεις λόγω κορονοϊού

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για την προσωρινή αποφυλάκιση περίπου 45.000 κρατουμένων για την αποτροπή του κινδύνου εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στις φυλακές. Ακόμη, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μόνιμη αποφυλάκιση ακόμη 45.000 κρατουμένων.

Κρατούμενοι που έχουν εκτίσει το ήμισυ των ποινών τους θα δικαιούνται να αποφυλακιστούν, αλλά ο νόμος θα αποκλείει καταδικασμένους για εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία, ναρκωτικά, αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, ανθρωποκτονίες και βία κατά των γυναικών.

Εκτός της λίστας με τους προς αποφυλάκιση είναι, δηλαδή, οι δημοσιογράφοι, οι ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, όλοι αυτοί που βρέθηκαν έγκλειστοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οσοι θα αποφυλακιστούν προσωρινά με βάση τον νόμο, θα μεταφερθούν από ανοιχτές φυλακές σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το μέτρο θα αφορά και φυλακισμένους άνω των 65 ετών και γυναίκες που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 ετών.

Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές της Τουρκίας κρατούνται περί τους 300.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...