210
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega | MegaTV

Δασκαλάκης: Αν δεν είχε πάρει μέτρα η Ελλάδα, θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες θύματα

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 08:00
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega
|MegaTV

Δασκαλάκης: Αν δεν είχε πάρει μέτρα η Ελλάδα, θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες θύματα

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 08:00

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που πήρε έγκαιρα η Ελλάδα απέτρεψαν δεκάδες χιλιάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στη χώρα, τόνισε ο καθηγητής  Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Mega, ο βραβευμένος καθηγητης εξήρε την άμεση λήψη μέτρων και την αποτελεσματικότητά τους. «Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών», υπογράμμισε.

Είπε ακόμη για την ανοσία της αγέλης, ότι «αναμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μισό εκατομμύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι είναι σταθερός ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν και αυτό είναι θετικό». Πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα, γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα στην Ελλάδα».

Σκοπός των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, «είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.

Τέλος, για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα ώστε να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...