304
Ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στον Νίκο Τόσκα (δεξιά του) και τον Πάνο Σκουρλέτη (αριστερά) στην κακοπαιγμένη παράσταση του Συντονιστικού | Youtube

Τόσκας: Ηταν ασαφείς οι πληροφορίες γι’ αυτό δεν είπα για νεκρούς στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 11:45
Ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στον Νίκο Τόσκα (δεξιά του) και τον Πάνο Σκουρλέτη (αριστερά) στην κακοπαιγμένη παράσταση του Συντονιστικού
|Youtube

Τόσκας: Ηταν ασαφείς οι πληροφορίες γι’ αυτό δεν είπα για νεκρούς στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 11:45

Αυτό που είχε φανεί από την πρώτη στιγμή για την τραγωδία στο Μάτι, η απέλπιδα και βιαστική προσπάθεια των υπευθύνων να κρύψουν τους νεκρούς της καταστροφής, τεκμηριώθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο από τις καταγραφές των συνομιλιών των ανθρώπων που κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν.

«Eχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν», έλεγε η φωνή στον ασύρματο, ενώ είχαν προηγηθεί εθελοντές και πυροσβέστες που επιβεβαίωναν ότι υπήρχαν πολλά θύματα από την πύρινη λαίλαπα.

Παρά ταύτα, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας (ο μόνος που παραιτήθηκε, αλλά και αυτός με μεγάλη καθυστέρηση και όχι για λόγους ευθιξίας), επιμένει να ισχυρίζεται ότι «οι πληροφορίες [για τους νεκρούς] ήταν ασαφείς» και ότι πρώτο του μέλημα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες της τραγωδίας, ήταν να δώσει τη «μάχη για τους ζωντανούς»!

Γι’ αυτό και όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, προτίμησε να μην ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τον εντοπισμό των απανθρακωμένων σορών στους δρόμους του Ν. Βουτζά και στο Μάτι και γι’ αυτό στην υποτιθέμενη επιχειρησιακή συνεδρίαση στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα (δείτε το βίντεο της… παράστασης κάτω), δεν ακούστηκε κουβέντα για τους ανθρώπους που εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της φωτιάς και βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Οσο όμως και να προσπαθεί ο κ. Τόσκας να καλύψει τις ευθύνες και το κακοπαιγμένο θέατρο των υπευθύνων το βράδυ της 23η Ιουλίου, η αλήθεια είναι αμείλικτη.  Η έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καταδεικνύει δίχως περιθώρια αμφισβήτησης, ότι πριν καν φτάσει ο Πρωθυπουργός στο Συντονιστικό, άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Και αμέσως μετά ακολουθεί η δραματική επιβεβαίωση για απανθρακωμένα πτώματα.

Αλλά όπως προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Τόσκας, χωρίς επίσημη πιστοποίηση του θανάτου δεν ήταν δυνατό να μεταφέρει τέτοιες πληροφορίες στον Πρωθυπουργό.

Στα αυτιά του ωστόσο, ίσως εξακολουθεί να ηχεί το «έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...