384
Ο Νίκος Τόσκας | IntimeNews

Η πρώτη (καθυστερημένη) παραίτηση: Τόσκας τέλος!

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 19:06
Ο Νίκος Τόσκας
|IntimeNews

Η πρώτη (καθυστερημένη) παραίτηση: Τόσκας τέλος!

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 19:06

Οκτώ ημέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο Νίκος Τόσκας είχε παραδεχθεί ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν την είχε κάνει αποδεκτή, αλλά και μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της κομματικής «Αυγής» που «χάλασε» το κυβερνητικό αφήγημα υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έπρεπε να ξανασκεφτεί τα περί παραίτησής του, ο Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε.

Ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου συναντήθηκε μαζί του. Ο κ. Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους και με δεδομένο ότι παρήλθε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε υποβάλει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Τσίπρας την έκανε δεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα για τη συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Λογικά, με την αποχώρηση του κ. Τόσκα αναμένονται εξελίξεις και για τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

«Ξεπεράστηκε η βούλησή μου»

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα» δήλωσε ο κ. Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή».

Ο παραιτηθείς ευχαρίστησε τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, τους εθελοντές. «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα» κατέληξε το πρώην κυβερνητικό στέλεχος.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού»

Μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα την οποία έκανε δεκτή ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...