366
Ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία του, στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, την Τρίτη | Reuters

Τον Τζο Μπάιντεν στηρίζουν για πρόεδρο των ΗΠΑ οι New York Times

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 16:44
Ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία του, στο Γκέτισμπεργκ της Πενσιλβάνια, την Τρίτη
|Reuters

Τον Τζο Μπάιντεν στηρίζουν για πρόεδρο των ΗΠΑ οι New York Times

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 16:44

Τη στήριξή της στον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, η εφημερίδα New York Times με άρθρο της την Τρίτη.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε τον Δημοκρατικό υποψήφιο έναν έμπειρο πολιτικό, που νοιάζεται για «τα συμφέροντα ολόκληρου του έθνους».

Ο Μπάιντεν «γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις», αλλά «διαθέτει την εμπειρία, το ταμπεραμέντο και τον χαρακτήρα να οδηγήσει το έθνος σε ένα φωτεινότερο, πιο ελπιδοφόρο μέλλον», σημειώνεται στο κύριο άρθρο.

Σημειώνει ακόμα ότι ο Μπάιντεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τριπλή κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, την οικονομία που έχει γονατίσει και τις κοινωνικές αναταραχές.

«Οταν πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες, δεν θα επιλέξουν απλώς έναν ηγέτη. Θα αποφασίσουν πώς θα είναι η Αμερική. Θα αποφασίσουν αν είναι υπέρ του Κράτους Δικαίου, πώς θα τους βοηθήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη εδώ και πολλές γενεές οικονομική καταστροφή, αν θέλουν η κυβέρνηση να διευκολύνει όλους να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αν θεωρούν σοβαρή απειλή την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν πιστεύουν ότι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα δημόσιας πολιτικής», γράφουν.

Οι ΝΥΤ πλέκουν το εγκώμιο του Μπάιντεν για όσα κατάφερε ως γερουσιαστής και αντιπρόεδρος, μεταξύ άλλων για τη στήριξη του σε νομοθεσία για τη βία κατά των γυναικών του 1994, για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009, αλλά και στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, προτού καν εκφράσει τη στάση της επί του θέματος η κυβέρνηση Ομπάμα.

Tο άρθρο επικαλείται ακόμη τη στήριξη που παρείχαν στον Μπάιντεν αξιωματούχοι έμπειροι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, ως απόδειξη ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είναι σε θέση να διαχειριστεί απειλές από το εξωτερικό, ενώ αναφέρει και τον ενθουσιασμό που πυροδότησε στις ΗΠΑ η απόφασή του να επιλέξει ως υποψήφια αντιπρόεδρο την Κάμαλα Χάρις.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τον Μπάιντεν υποψήφιο «πρόθυμο να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει το πολωμένο Κογκρέσο» και παραδέχεται ότι δεν είναι «ο τέλειος υποψήφιος».

«Ωστόσο, η πολιτική δεν αφορά την τελειότητα, αλλά την τέχνη του εφικτού και την ενθάρρυνση της Αμερικής να αγκαλιάσει τους καλύτερους αγγελιαφόρους της», καταλήγει το άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η εφημερίδα δεν είχε επιλέξει τον Μπάιντεν, αλλά τις Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Εϊμι Κλόμπουτσαρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...