169
Η είσοδος των γραφείων στην Ντόχα | REUTERS/Naseem Zeitoon

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δέχτηκε «κυβερνοεπίθεση»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 21:59
Η είσοδος των γραφείων στην Ντόχα
|REUTERS/Naseem Zeitoon

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δέχτηκε «κυβερνοεπίθεση»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 21:59

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στην Ντόχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχτηκε μια ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση».

«Το Jazeera Media Network δέχεται μια κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε με ανάρτησή του το δίκτυο στο Twitter.

Στο παρελθόν, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με το al-Jazzera για ρεπορτάζ που θεωρούν ότι ήταν δυσφημιστικά ή ανακριβή.

Τώρα, η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Κατάρ, με την κατηγορία ότι το μικρό εμιράτο του Αραβοπερσικού Κόλπου στηρίζει πολιτικά και οικονομικά την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο διατηρεί αγγλόφωνες υπηρεσίες, είναι από τα πλέον ισχυρά εργαλεία του καθεστώτος του Κατάρ διεθνώς, ιδιαίτερα στον αραβικό κόσμο.

Η κρατική τηλεόραση το Κατάρ ανακοίνωσε, με ανάρτηση στο Twitter, ότι διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του ιστοτόπου της «για λόγους ασφαλείας» έπειτα από απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας που δέχθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...