392
Σεπτέμβριος 2016. Σταύρος Θεοδωράκης και Αννα Διαμαντοπούλου σε κοινή τους εμφάνιση σε εκδήλωση. Τώρα πορεύονται μαζί και πολιτικά. | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Ποτάμι με τους «3» και… τέλος της κουβέντας με τη ΔΗΣΥ

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 12 Φεβρουαρίου 2017, 21:53
Σεπτέμβριος 2016. Σταύρος Θεοδωράκης και Αννα Διαμαντοπούλου σε κοινή τους εμφάνιση σε εκδήλωση. Τώρα πορεύονται μαζί και πολιτικά.
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Ποτάμι με τους «3» και… τέλος της κουβέντας με τη ΔΗΣΥ

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 12 Φεβρουαρίου 2017, 21:53

Κατά κάποιον τρόπο, ένας μικρός κύβος ερρίφθη και η ατέρμονη συζήτηση για την Κεντροαριστερά μοιάζει να τελειώνει. Το Ποτάμι, έπειτα από μήνες διστακτικών συζητήσεων, αποσκιρτήσεων ή αποστασίες βουλευτών του και έπειτα από το ναυάγιο των συνομιλιών με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποφάσισε την Κυριακή να συνεργαστεί με την πρωτοβουλία της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη.

Στην ανακοίνωσή του φαίνεται ότι η απόφαση που έχει ληφθεί κλείνει κάθε συζήτηση με την Χαριλάου Τρικούπη, ενώ παίρνει κάποιες αποστάσεις και από την ΝΔ.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε συνεργασία με επαΐοντες και ενεργούς πολίτες και δίνουμε μάχες στη Βουλή αλλά και στην περιφέρεια. Επιμένουμε να εκφράζουμε τις δυναμικές μειοψηφίες που αγωνίζονται και εν πολλοίς τα καταφέρνουν και κρατούν τη χώρα όρθια. Στην προσπάθεια αυτή, συναντιόμαστε με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και Κινήσεις όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην πολιτική. Η πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάνννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, πολιτικά υπερασπίζεται όλα αυτά που το Ποτάμι συνεχώς θέτει και αυτός είναι ο λόγος που οι εθελοντές μας στήριξαν τις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα. Και αυτή τη στήριξη θα συνεχίζουμε να την παρέχουμε, δημιουργώντας μια πολιτική συμμαχία που προσελκύει συνεχώς και νέες δυνάμεις που είχαν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική ειδικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Κατόπιν αυτών, το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά μοιάζει να τελειώνει. ΠΑΣΟΚ-Συμπαράταξη θα προχωρήσουν προς τις εκλογές με τη μορφή που σήμερα γνωρίζουμε και την κάποια δημοσκοπική τους ενίσχυση και το ζητούμενο είναι τι δυναμική μπορεί να αποκτήσει η νέα συνεργασία του Σταύρου Θεοδωράκη με τους «Τρεις».

Το πολιτικό περιβάλλον προφανώς και θα επιδράσει προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση και πάντως αυτό που εν τέλει ίσως να ενδιαφέρει όσους τοποθετούται στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, είναι τι θα γίνει μετά τις εκλογές – αν η χώρα υπάρχει και λειτουργεί με τους όρους που γνωρίζουμε… Ποιος δηλαδή θα συνεργαστεί με ποιον και με τι στόχο.

Η απόφαση του Ποταμιού μπορεί και να ήταν επιβεβλημένη έπειτα από τα όσα προηγήθηκαν. Και αν υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό είναι ότι έστω κάποιοι κάπου καταλήγουν.

Ολα πλέον θα κριθούν στην πολιτική πρόταση, τη στελέχωση του σχήματος και το σε ποιους θα απευθυνθούν.

Οσο για την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η τελευταία διαρροή της προηγούμενης εβδομάδας κατά των «Τριών» σε πολεμικούς τόνους, μάλλον θα πρέπει να προϊδεάζει για το τι θα πρέπει κανείς να αναμένει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...