251
Στην φωτογραφία εικονίζεται το John S. McCain κατά την διαδικασία τοποθέτησης του πάνω στο μεταφορικό σκάφος  MV Treasure | youtube.com

Το πλοίο που βυθίζεται για να μεταφέρει… πλοία

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 15:54
Στην φωτογραφία εικονίζεται το John S. McCain κατά την διαδικασία τοποθέτησης του πάνω στο μεταφορικό σκάφος  MV Treasure
|youtube.com

Το πλοίο που βυθίζεται για να μεταφέρει… πλοία

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 15:54

Αν το αντιτορπιλικό John S. McCain είναι λόγω μεγέθους και ισχύος ο… Βιν Ντίζελ του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού το πλοίο MV Treasure είναι ο Ντουέιν Τζόνσον, ακόμη μεγαλύτερο και ισχυρότερο όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του περιοδικού Wired. Το MV Treasure είναι το σκάφος που καλείται να μαζέψει κάθε είδους τεράστιο αντικείμενο υπάρχει στον ωκεανό και έχει υποστεί βλάβες (από διαφόρων ειδών πλοία μέχρι και ανεμογεννήτριες) και να το μεταφέρει με ασφάλεια σε κάποιο σημείο για επισκευές.

Δείτε ένα βίντεο από την διαδικασία τοποθέτησης του John S. McCain στο MV Treasure: 

Αυτή την φορά το MV Treasure κλήθηκε να μεταφέρει το John S. McCain το οποίο τον περασμένο Αύγουστο σε μία στενή θαλάσσια έκταση κοντά στην Σιγκαπούρη συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα μελών του πληρώματος του αντιτορπιλικού. Μάλιστα το πόρισμα της έρευνας που διεξήχθη για τα αίτια του ατυχήματος έδειξε ότι είχαν σοβαρές ευθύνες ο κυβερνήτης και κάποιοι αξιωματικοί του αντιτορπιλικού που τιμωρήθηκαν πολύ αυστηρά αφού απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους.

Το MV Treasure κλήθηκε να μεταφέρει το χτυπημένο αντιτορπιλικό σε αμερικανική ναυτική βάση στην Ιαπωνία. Το κατάστρωμα του MV Treasure (όπως και εκείνο αυτού του είδους των πλοίων) βυθίζεται ώστε να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του φορτίου που πρέπει να μεταφέρει. Με τον ίδιο τρόπο είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ το πολεμικό πλοίο USS Cole μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε στην Υεμένη το 2000. Αφού επισκευαστεί το John S. McCain θα επιστρέψει αμέσως στις αποστολές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...