251
Ο χάρτης του δείκτη θετικότητας Covid του ECDC στις 14 Ιανουαρίου | ECDC

ECDC: Γροιλανδία και Ελλάδα έχουν τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 17:04
Ο χάρτης του δείκτη θετικότητας Covid του ECDC στις 14 Ιανουαρίου
| ECDC

ECDC: Γροιλανδία και Ελλάδα έχουν τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 17:04

Στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και με δείκτη θετικότητας (κρούσματα ανά αριθμό τεστ) κάτω από 4% και λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο τις τελευταίες 14 ημέρες συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον νεότερο επιδημιολογικό χάρτη που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Μάλιστα, η χώρα μας είναι η μοναδική που, εκτός από πορτοκαλί, έχει και πράσινες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στην Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα. Αυτό την κατατάσσει στη δεύτερη θέση, καθώς Φινλανδία και η Ισλανδία είναι ολόκληρες πορτοκαλί.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιοχή της Γροιλανδίας, η οποία είναι ολόκληρη πράσινη, δηλαδή τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφει λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Ολη η υπόλοιπη Ευρώπη είναι στο κόκκινο, με εξαιρετική έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τον χάρτη εξαιρούνται όσες χώρες είναι γκρι (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιχτενστάιν και Βοσνία-Ερζεγοβίνη), διότι δεν υπάρχουν επαρκή επιδημιολογικά δεδομένα για να τεκμηριώσουν την κατάσταση.

Τι σημαίνουν τα χρώματα του χάρτη
  • Πράσινο εάν έχουν καταγραφεί λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ποσοστό θετικότητας κάτω από 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.
  • Πορτοκαλί, εάν έχουν καταγραφεί λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αλλά το ποσοστό θετικότητας είναι κάτω από 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.
  • Κόκκινο, εάν έχουν καταγραφεί περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό θετικότητας είναι από 4% και πάνω τις τελευταίες 14 ημέρες.
  • Γκρι, όταν δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...