141
Από αριστερά προς τα δεξιά: Μπουγιάρ Οσμάνι, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας στη συνάντηση στο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Οσμάνι: Επιτακτική ανάγκη η συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:06
Από αριστερά προς τα δεξιά: Μπουγιάρ Οσμάνι, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας στη συνάντηση στο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Οσμάνι: Επιτακτική ανάγκη η συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2021, 18:06

Στην ανάγκη πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στάθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας και στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και η διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβειρα Ελένη Σουρανή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News