265
(φωτ. αρχείου) | Intimenews

«Σικάγο» η Θεσσαλονίκη: Αιματηρή ληστεία σε παντοπωλείο – Αρπαξαν χρηματοκιβώτιο από κλινική

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 08:52
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews

«Σικάγο» η Θεσσαλονίκη: Αιματηρή ληστεία σε παντοπωλείο – Αρπαξαν χρηματοκιβώτιο από κλινική

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 08:52

Με πρόθεση ακόμη και να σκοτώσουν εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στη Θεσσαλονίκη, δύο ληστές σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Μοναστηρίου.

Οι άνδρες, που περιγράφονται ως μετρίου αναστήματος, άνοιξαν πυρ μόλις μπήκαν στο κατάστημα.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρία άτομα: οι ιδιοκτήτες, πατέρας και γιος, 53 και 27 ετών, και ένας υπάλληλος, 37 ετών.

Οι τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες στον θώρακα, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα. Δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Παπανικολάου και ο τρίτος στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι ληστές εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα τους και κινήθηκαν προς την οδό Αγίων Πάντων. Η αστυνομία έχει προχωρήσει πάντως σε προσαγωγές υπόπτων.

Αρπαξαν χρηματοκιβώτιο

Σε ένα άλλο περιστατικό, τέσσερις ληστές επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και άρπαξαν ένα από τα χρηματοκιβώτια.

Οι ληστές, σύμφωνα με το thestival.gr, εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα και εισέβαλαν στο χώρο υποδοχής της κλινικής με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ζήτησαν από τους υπαλλήλους της κλινικής να μείνουν ακίνητοι και έπειτα έσπασαν την πόρτα ενός γραφείου ενώ άρχισαν να γκρεμίζουν με βαριοπούλα τον τοίχο.

Υπάλληλος της κλινικής δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο ένας από τους δράστες έβριζε στα ρωσικά και ζήτησε από το προσωπικό να παραμείνει ήρεμο για να μην πάθει κανένας κακό. Αλλος υπάλληλος είπε στην κατάθεσή του ότι δεν είδε να κρατάει κάποιος από τους ληστές όπλο.

Παρέμειναν στην κλινική περίπου επτά λεπτά και κατάφεραν να αποσπάσουν ένα από τα χρηματοκιβώτια, με άγνωστο για την ώρα ποσό. Ταυτόχρονα ηχούσε το σύστημα του συναγερμού, χωρίς οι ληστές να αντιδράσουν σε αυτό.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημά τους με το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...