212
Με άστατο καιρό οι αποδράσεις σε Ιόνιο και Αιγαίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων | pixabay.com

Καιρός: Θερμή εισβολή εν όψει – με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 14:14
Με άστατο καιρό οι αποδράσεις σε Ιόνιο και Αιγαίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων
|pixabay.com

Καιρός: Θερμή εισβολή εν όψει – με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 14:14

Μετά από μία σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο, ο καιρός επιφυλάσσει μία ακόμη πρόσκαιρη αλλαγή το Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους έντονα φαινόμενα, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη η ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, με τον υδράργυρο να φθάνει ακόμη και στους 37-38°C σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη η  ζέστη θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας.

Η νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται να γίνει αισθητή από την Παρασκευή και από τα δυτικά και βόρεια της χώρας όπου θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα κεντρικά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αστατος θα είναι ο καιρός και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες, αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά τμήματα (από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη) συμπεριλαμβανομένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα.

Στο Ιόνιο προβλέπονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ στο Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πλην της Κρήτης όπου αναμένεται να είναι μεγαλύτερης έκτασης και έντασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...