416
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης | Intime

Θεοχάρης: Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 22:31
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
|Intime

Θεοχάρης: Φυσικά και θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 22:31

Ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαΐου «με ασφάλεια και παρά την κινδυνολογία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, ο οποίος αναφέρθηκε και στα νησιά που χαρακτηρίζονται Covid-free.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι προσεκτικό, είναι ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα».

Πρόσθεσε ότι «ανοίγουμε με ένα σχέδιο πέντε σημείων και άμυνας για το επόμενο χρονικό διάστημα και με τις προϋποθέσεις είτε εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ και με τον δειγματοληπτικό έλεγχο με το σύστημα EVA, το οποίο ήταν άκρως επιτυχημένο και για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι στα σύνορα θετικοί, με τα ξενοδοχεία απομόνωσης, ώστε να μπορέσουμε να τους απομονώνουμε, με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, ο οποίος θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας».

Ακόμη υπογράμμισε: «Θα ανοίξουμε με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία κράτησαν και πέρσι ασφαλείς τους εργαζόμενους και τους τουρίστες και τους συμπολίτες μας και φυσικά θα τους κρατήσουν και φέτος με τις προσαρμογές που θα κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά τις Covid-free περιοχές, ο υπουργός είπε ότι «το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι προσεκτικό, είναι ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα. Η συζήτηση περί ενός νησιού που για επιχειρησιακούς λόγους, εμβολιάζει διότι δεν μπορεί να στέλνει το Λιμενικό κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα για να κάνει έναν-έναν τους εμβολιασμούς και το κάνει επιχειρησιακά, δεν είναι συζήτηση για τον τουρισμό. Ολη η χώρα είναι ασφαλής και δεν είμαστε εδώ για να λέει το ένα νησί “εγώ είμαι ασφαλής” και το άλλο νησί “δεν είμαι” και να κάνουμε έναν τέτοιο εσωτερικό ανταγωνισμό», είπε ο υπουργός Τουρισμού και απηύθυνε έκκληση «να σταματήσει αυτή η αντιπαραγωγική κουβέντα» γιατί η χώρα όλη είναι ασφαλής».

«Θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου. Θα ανοίξουμε όλες τις χερσαίες διαβάσεις, ώστε να μην έχουμε τις δυσκολίες που είχαμε πέρσι», εξήγησε τέλος ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα τεστ τα αεροδρόμια θα είναι πιο γρήγορα και «δεν θα χρειάζεται 24 ώρες μετά να ψάχνουμε και να τους παίρνουμε από ξενοδοχεία και να τους πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία απομόνωσης, αλλά θα μπορούμε στα αεροδρόμια, να κάνουμε την απομόνωση κατευθείαν και να είμαστε όλοι μας πολύ πιο ασφαλείς. Ή, αντίστοιχα, εάν κάποιος έρθει με το αυτοκίνητό του στα οδικά σύνορα, θα μπορεί να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του εφόσον βρέθηκε κάποιος από την οικογένεια θετικός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...