675
Η Εμα Κόριν στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνας | Netflix

The Crown: Κεντρικό πρόσωπο του τέταρτου κύκλου η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 11:35
Η Εμα Κόριν στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνας
|Netflix

The Crown: Κεντρικό πρόσωπο του τέταρτου κύκλου η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 11:35

Τέλος στην ανυπομονησία για χιλιάδες οπαδούς και λάτρεις της δραματικής σειράς «The Crown» (Το Στέμμα) του Netflix, καθώς το συνδρομητικό δίκτυο έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για την επερχόμενη τέταρτη σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού… μοναρχόφιλους, καθώς η τέταρτη σεζόν καλύπτει, χρονολογικά, τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με κεντρικό πρόσωπο την «αγαπημένη όλων των Αγγλων», αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το βίντεο των 30 δευτερολέπτων, όπου εμφανίζεται η Εμα Κόριν ως λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και μετέπειτα πριγκίπισσα Νταϊάνα, υπαινίσσεται ότι η μοναρχία περνάει δύσκολα στην τέταρτη αυτή σεζόν, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ –την οποία υποδύεται η Ολίβια Κόλμαν– προειδοποιεί ότι «ο θρόνος είναι πολύ σημαντικός για να αποτύχω».

Το σύντομο βίντεο ξεκινά με τη φωνή της βασίλισσας, καθώς αναδύεται από το ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με άλογο και λέγοντας: «Κάτι τόσο σημαντικό όσο η μοναρχία απλώς δεν μπορεί να αποτύχει».

Στην συνέχεια, οι θεατές παίρνουν μια πρώτη ματιά από την Τζίλιαν Αντερσον, που υποδύεται τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Επειτα εμφανίζεται η Κόριν ως πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Τζος Ο’ Κόνορ στον ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου, με τη γνωριμία και τον γάμο τους να βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου κύκλου.

«Καθώς γαμπρός και νύφη ζουν τους όρκους τους, να αγαπούν και να σέβονται ο ένας τον άλλον –μοιραζόμενοι τις χαρές και τις λύπες, τα κατορθώματα και τις οπισθοδρομήσεις της ζωής– θα μεταλλαχθούν στην πορεία. Η πίστη μας βλέπει την ημέρα του γάμου, όχι ως τον προορισμό, αλλά ως το σημείο από όπου γίνεται η πραγματική εκκίνηση» ακούγεται στο βίντεο.

Το teaser κλείνει με μια ματιά στο διάσημο νυφικό της Νταϊάνας.

Σαν δυο σταγόνες νερό: αριστερά η Νταϊάνα, δεξιά η Εμα Κόριν

Αυστηρά χρονολογικά μιλώντας, ο 4ος κύκλος του «The Crown» ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με τη βασιλική οικογένεια να ασχολείται με τη διαφύλαξη της διαδοχής με την εξασφάλιση της κατάλληλης νύφης για τον πρίγκιπα Κάρολο, που είναι ακόμα άγαμος σε ηλικία 30 ετών.

Παράλληλα, το βρετανικό έθνος παλεύει με τον αντίκτυπο των (ορισμένων, αρκετά διχαστικών) πολιτικών που εισήγαγε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Αριστερά η Αντερσον και δεξιά η Θάτσερ

Οι εντάσεις μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και της Θάτσερ αναμένεται να επιδεινωθούν, με την πρωθυπουργό να οδηγεί τη χώρα στον πόλεμο των Φόκλαντ, το 1982, δημιουργώντας συγκρούσεις εντός της Κοινοπολιτείας.

Την ίδια ώρα, ξεκινά η σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα, με τον γάμο τους να πραγματοποιείται το 1981 και το ζευγάρι να φέρνει στον κόσμο τους γιους του, πρίγκιπα Γουίλιαμ το 1982 και πρίγκιπα Χάρι το 1984.

Ολίβια Κόλμαν και Τζος Ο΄Κόνορ ως Ελισάβετ Β’ και Κάρολος

Σε συνέντευξή της στο Radio Times, η Εμα Κόριν μίλησε για τις πρόβες που έκανε προκειμένου να φορέσει το νυφικό της Νταϊάνα.

«Δεν δείχνουμε όλο τον γάμο. Φοράω το νυφικό για μία στιγμή» ανέφερε η Κόριν, τονίζοντας ότι έκανε τέσσερις ή πέντε πρόβες, η κάθε μία από τις οποίες διήρκεσε πολλές ώρες.

H δε Αντερσον έχει πει σχετικά με τη Θάτσερ ότι «ήταν μια γυναίκα η οποία καλώς ή κακώς σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή» και ότι θα ήθελε «να εμβαθύνει στην προσωπικότητά της».

Επίσης, και ο πρίγκιπας Κάρολος (τον υποδύεται ο Τζος Ο΄Κόνορ) έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο σε αυτόν τον κύκλο από ό,τι στον προηγούμενο.

Ο πρώτος κύκλος του «Στέμματος» έκανε πρεμιέρα στα τέλη του 2016, ο δεύτερος το 2017, ο τρίτος στα τέλη του 2019 και ο τέταρτος το 2020, καθώς πλέον η κάθε σεζόν κάνει πρεμιέρα στο τέλος κάθε έτους.

Αρα, λογικά η πέμπτη σεζόν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο-χειμώνα του 2021.

Σύμφωνα με το Netflix, θα υπάρξουν το λιγότερο άλλες δύο σεζόν προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η ιστορία της βρετανικής μοναρχίας μέχρι σήμερα.

Την πριγκίπισσα Νταϊάνα στους επόμενους δύο κύκλους θα υποδυθεί η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, ενώ ο Τζόναθαν Πράις θα αναλάβει τον ρόλο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Αριστερά η Εμα Κόριν και δεξιά η Νταϊάνα

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...