361
Η... βίβλος του Χέλμουτ Νιούτον επανακυκλοφορεί | www.taschen.com

Το θρυλικό λεύκωμα SUMO του Χέλμουτ Νιούτον επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 11:06
Η... βίβλος του Χέλμουτ Νιούτον επανακυκλοφορεί
|www.taschen.com

Το θρυλικό λεύκωμα SUMO του Χέλμουτ Νιούτον επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 11:06

Για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού φωτογράφου Χέλμουτ Νιούτον (31 Οκτωβρίου 1920, Βερολίνο – 23 Ιανουαρίου 2004, Λος Αντζελες) ο εκδοτικός οίκος Taschen ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του περίφημου λευκώματος SUMO.

Το πρωτότυπο βιβλίο υπήρξε μια έκδοση αναφοράς, μια επανάσταση για τον χώρο των εκδόσεων. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999, για να συγκεντρώσει το έργο του θρυλικού φωτογράφου με περισσότερες από 400 εικόνες στις σελίδες του. Ηταν μια από τις πρώτες ογκώδεις εκδόσεις-σήμα κατατεθέν της Tashcen και μάλιστα η πιο… βαριά.

Από τη στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας του, το SUMO κατέρριψε ρεκόρ λόγω του βάρους (35,4 κιλά) και των διαστάσεών του (50 εκ. Χ 70 εκ.) –που του έδωσαν και τον τίτλο του– ενώ γρήγορα εξαντλήθηκε και οι τιμές μεταπώλησής του παραμένουν στα ύψη. Για τις ανάγκες του λευκώματος είχε κυκλοφορήσει και ειδικό αναλόγιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί από τον φημισμένο γάλλο ντιζάινερ Φίλιπ Σταρκ.

Για τη νέα έκδοση, ο Taschen έχει… συρρικνώσει το βιβλίο για να δημιουργήσει το Baby SUMO, το οποίο είναι στο ήμισυ του μεγέθους του πρωτότυπου, του 1999.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Χέλμουτ Νιούτον έγινε ένας από τους πιο διάσημους και σημαντικούς φωτογράφους στον κόσμο. Το Baby SUMO περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων το για τη Vogue κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, καθώς και προσωπικά δοκίμιά του.

Τη νέα έκδοση του βιβλίου έχει επιμεληθεί η σύζυγος του εκλιπόντος φωτογράφου, Τζουν Νιούτον.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 10.000 αντίτυπα και θα κοστίζει 1.500 δολάρια. Το Baby SUMO θα κυκλοφορήσει μέσω του διαδικτυακού καταστήματος TASCHEN στις 31 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο γερμανός φωτογράφος θα γινόταν 100 ετών.

Ο Χέλμουτ Νιούτον, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Βερολίνο το 1920, πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λος Αντζελες το 2004.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...