560
Από τον Ντάνιελ Κρεγκ στον Τομ Χάρντι; | Eon Productions/Lionsgate/CreativeProtagon

Ο Τομ Χάρντι θα είναι ο νέος Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 21:40
Από τον Ντάνιελ Κρεγκ στον Τομ Χάρντι;
|Eon Productions/Lionsgate/CreativeProtagon

Ο Τομ Χάρντι θα είναι ο νέος Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 21:40

Οπως είναι ήδη γνωστό, το τελευταίο φιλμ με κεντρική φιγούρα τον βρετανό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, το «No Time to Die», αντιμετώπισε τον κορονοϊό και σε πρώτη φάση ηττήθηκε κατά κράτος, αφού ανεβλήθη η προβολή του για τον Απρίλιο του 2021. Ηταν μια δεύτερη αναβολή, μια δεύτερη συντριβή του πράκτορα 007.

Υπό κανονικές, μη κορονοϊκές συνθήκες το φιλμ με τον Ντάνιελ Κρεγκ, θα έκανε πρεμιέρα την περασμένη άνοιξη, αλλά τότε ο κόσμος πάγωσε από το πρώτο κύμα του κορονοϊού και το λανσάρισμα της 25ης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς μετατέθηκε για τις 12 του προσεχούς Νοεμβρίου, υπολογίζοντας ότι η πανδημία θα είχε υποχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο και θα γινόταν η εμπορική επιτυχία με ορίζοντα τις γιορτές των Χριστουγέννων και πέρα από αυτές. Όμως αυτή τη φορά ο «κακός» ήταν πολύ σκληρός ακόμα και για τον 007: ο κορονοϊός έστειλε την πρεμιέρα του τελευταίου Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ τον Απρίλιο και τους φαν να σκοτώνουν τον καιρό τους ως τότε προσπαθώντας να βρουν ποιος ηθοποιός θα τον αντικαταστήσει.

Οι φανατικοί φίλοι της σειράς των ταινιών αυτών από καιρό «στοιχημάτιζαν» ποιος θα αναλάβει δράση όταν ο Κρεγκ κρεμάσει τα κουμπούρια του στον οπλοβαστό της ΜΙ6 και αποσυρθεί στα ενδότερα για να προφτάσει ζεστό το τσάι των πέντε και δέκα —είναι και αυτό κομμάτι της μυθολογίας του Μποντ, να ποντάρεις ποιος θα είναι ο επόμενος 007: πρώτα ήταν ο αρχετυπικός Σον Κόνερι, μετά ο άτυχος Τζορτζ Λέιζενμπι, μετά πάλι ο Κόνερι, έπειτα ο φλεγματικός Ρότζερ Μουρ, ακολούθησε ο σεξπιρικός Τίμοθι Ντάλτον, τον διαδέχτηκε ο γόης Πιρς Μπρόσναν, για να φτάσουμε στον Κρεγκ, που ανανέωσε τον ήρωα σε πιο action ρόλους. Και τώρα;

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου που ο Κρεγκ το ξεκαθάρισε ότι στα 52 του δεν αντέχει πια ένα ακόμη φιλμ ως 007 —έχει ήδη κάνει πέντε: «Casino Royale» (2006), «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012), «Spectre» (2015) και «No Time to Die» (2021)— ξεκίνησε μια παραφιλολογία ότι ο διάδοχός του θα είναι πιθανότατα ο Τομ Χάρντι.

Ο Χάρντι έχει το πακέτο. Πανέμορφος, στα 43 του, Εγγλέζος αλλά και αρκετά «αλήτης» για να δώσει στον ρόλο ένα νέο ύφος. Θεωρείται το μεγάλο ταλέντο της γενιάς του, μαζί με τον φίλο του τον Μάικλ Φασμπέντερ. Ερχεται έτοιμος από πολυδιαφημισμένες περιπέτειες όπως το «Mad Max: Fury Road», το «Venom» και τη «Δουνκέρκη», ενώ τελευταία έπαιξε στο «Καπόνε», υποδυόμενος τον διαβόητο γκάνγκστερ στην εποχή της παρακμής και της πνευματικής του κατάπτωσης από τη σύφιλη, υπενθυμίζοντας σε σκηνοθέτες και παραγωγούς ότι, όπως και ο Κρεγκ, έχει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να συνδυάζει το εμπορικό με στιβαρές ερμηνείες που προσφέρουν κινηματογραφική υπεραξία.

Οι μπουκμέικερ ήδη τον θεωρούν φαβορί για τον ρόλο, περικόπτοντας τις αρχικές αποδόσεις από το 8 προς 1 απλώς στο 2 προς 1. Το περιοδικό GQ επίσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχουν κυκλοφορήσει ένα σορό φήμες ότι έχει ήδη συμμετάσχει σε δοκιμαστικά για το 26ο φιλμ του 007.

Άλλοι πιθανοί διάδοχοι είναι Ιντρις Ελμπά, ο Χένρι Καβίλ, ο Τομ Χίντλστον, ή ακόμα και ο 31χρονος Νίκολας Χουλτ (γνωστός μας και από την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου), αλλά όλο και περισσότεροι ψηφίζουν τελευταία Τομ Χάρντι.

Το μόνο στοιχείο εναντίον του είναι ότι και το 2005, όταν η οικογένεια Μπρόκολι έψαχνε τον διάδοχο του Μπρόσναν, κανείς δεν είχε σκεφτεί ή δεν ήθελε τον Κρεγκ. Ούτε καν ο ίδιος ο Κρεγκ, που είχε πει στην παραγωγό Μπάρμπαρα Μπρόκολι: «Δεν μπορώ να γίνει ούτε Κόνερι, ούτε Πιρς». Και τελικά ήταν ίσως καλύτερος και από τους δύο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...