725
Tο διαμέρισμα της οικογένειας στο Ιλιον όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία | Youtube

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το τραγικό τέλος του αγοριού στο Ιλιον

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 12:01
Tο διαμέρισμα της οικογένειας στο Ιλιον όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία
|Youtube

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το τραγικό τέλος του αγοριού στο Ιλιον

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 12:01

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου σε βάρος των γονέων του μικρού αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο παγιδευμένο σε αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού τους.

Η σχετική εντολή, όπως και για τη διενέργεια έρευνα στην οικία της οικογένειας, δόθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα που καλείται να αποφασίσει για την πορεία την υπόθεσης.

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του παιδιού περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ και μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επιβεβαίωσαν ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία.

Κάποιες εκδορές που υπήρχαν στο μέτωπό του, οφείλονται στις αρχικές του προσπάθειες να απεγκλωβιστεί μόλις έκλεισε το στρώμα πάνω του στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Η συγκλονιστική περιγραφή της μητέρας του αγοριού

«Κάναμε δουλειές και ο μικρός… είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε βγάλει λοιπόν τα ρούχα τα χειμωνιάτικα, βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και μου έκανε “κου-κου-τα μαμά” και παίζαμε.

Και το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι να πάρει αέρα και ήταν λίγος ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε αυτός μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 19:30 γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς, και με πήρε κι εμένα ο ύπνος μαζί του γιατί ξυπάνω από τις 4 το πρωί λόγω του μωρού για να το ταΐσω.

Εχουμε δύο παιδάκια, αυτός ήταν 2,5 και το μωρό είναι 15 μηνών και όπως καταλαβαίνεις το μικρούλι ξυπνάει ακόμα τη νύχτα. Κάθε μέρα λοιπόν ξυπνάω 4 η ώρα τη νύχτα, μετά ξύπναγε ο μεγάλος και συνεχίζαμε. Οπότε γύρω στις 19:30 ήμασταν έτοιμοι για ύπνο. Ξάπλωσα κι εγώ δίπλα του, ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου.

Το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε μέσα και πήγε εκεί πέρα από κάτω για να παίξει και τράβηξε και τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα και τον πλάκωσε αυτό το πράγμα και δεν τον πρόλαβα μέσα στη νύχτα, δεν τον πρόλαβα, 5 η ώρα τον είδα. Στις 5 το είδα το παιδί. Ατύχημα ήταν το παιδί μου… δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω».

Εξαλλος ο πατέρας από τις καταγγελίες περί παραμέλησης

Από την πλευρά του, ο πατέρας εμφανίστηκε οργισμένος από τις καταγγελίες περί παραμέλησης ανηλίκου που πήραν διαστάσεις στον Τύπο.

«Ηρθαν το κλιμάκιο της Πρόνοιας μέσα στο σπίτι, έλεγξαν το σπίτι κανονικά εκ των οποίων κάποιος κακόβουλος άνθρωπος γύρισε και είπε αυτό το ψέμα, ότι τα παιδάκια μου έχουν άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Ήρθαν εδώ οι υπεύθυνοι, τα παιδάκια μου ήταν εδώ, το σπίτι ήταν στη διάθεσή τους, όλα καλά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 για να προσθέσει:

«Εγώ απαντάω σε αυτό που έχει γίνει με τον νόμο. Έκανα τη διαδικασία κανονικά που ορίζει ο νόμος… Αυτό γίνεται πολύ συχνά, καταλάβατε. Δεν ξέρω για ποιον λόγο είχα αυτή την καταγγελία, δεν γνωρίζω… Το έληξα τότε σαν υπεύθυνος πατέρας, δεν το άφησα έτσι. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, είχαν καταγγελία, άνοιξα το σπίτι μου, τα παιδάκια μου ήταν εδώ και τα δύο. Μάλιστα να ξέρετε ότι στην καταγγελία ανέφερε ένα παιδί, ενώ εγώ έχω δύο παιδιά. Οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι από κάποιον που δεν ξέρει πόσα παιδιά έχω».

«Το παιδί», εξήγησε, «ήταν στο όνομα του πρώην άνδρα της Ιωάννας και περιμέναμε τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσω να το πάρω εγώ, έχουμε κάνει DNA και απλά περιμέναμε την γραφειοκρατία. Περιμένουμε ένα τελευταίο δικαστήριο για να το έπαιρνα στο όνομα μου και να το βάπτιζα».

«Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το πήρα νεκρό στα χέρια μου με ανοικτά τα ματάκια του και έτρεξα στην κλινική μπας και το σώσω. Ήταν ήδη αργά, του έκανα μαλάξεις του έβαλα αέρα στο στοματάκι του τα έκανα όλα αυτά αλλά δυστυχώς… Κάποιοι γράφουν χωρίς να ξέρουν, και μιλούν για δολοφονία και πως η μητέρα θα δικαστεί την δολοφονία του μικρού, δεν έχει γινει ακόμη η νεκροτομή του παιδιού μας και γράφουν τέτοιες αηδίες…», συμπλήρωσε ενοχλημένος από όσα έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε πάντως ότι υπήρξε καταγγελία για παραμέληση του παιδιού, αλλά όπως είπε, «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού το “Χαμόγελο” δεν ενημερώνεται».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε ότι ο κόσμος μιλάει, το θέμα είναι να γίνεται η ποιοτική έρευνα για να διαπιστώνονται τα προβλήματα. Εμείς δεν ενημερωθήκαμε», επανέλαβε, «ενημερωνόμαστε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για υποστήριξη των παιδιών, για περαιτέρω βοήθεια της οικογένειας ή οτιδήποτε άλλο, ή δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση όταν υπάρχει θάνατος. Αυτή η καταγγελία έκανε αναφορά για παραμέληση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...