200
Στιγμιότυπο από το Σάλτσμπουργκ: η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι... αποκλίνει από τον όμιλο των υπολοίπων ευρωπαίων ομολόγων της | REUTERS

Τερέζα Μέι για Brexit: Φεύγουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 15:52
Στιγμιότυπο από το Σάλτσμπουργκ: η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι... αποκλίνει από τον όμιλο των υπολοίπων ευρωπαίων ομολόγων της
|REUTERS

Τερέζα Μέι για Brexit: Φεύγουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 15:52

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η υπόθεση Brexit κλείνει οριστικά στις 29 Μαΐου για το Ηνωμένο Βασίλειο, και οι συζητήσεις πλέον στο Σάλτσμπουργκ αφορούν τον συντεταγμένο τρόπο του διαζυγίου.

Η συζήτηση για το Brexit στην άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών στο Στρασβούργο φανερώνει ότι η ανησυχία –εκατέρωθεν- είναι μεγάλη όσον αφορά τη βρετανική αποχώρηση.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, επιβεβαιώνουν εκείνη της Τετάρτης, ότι μία ειδική σύνοδος κορυφής η οποία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια «συμφωνία αποχώρησης» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Eνωση θα διεξαχθεί πράγματι, στις Βρυξέλλες, στις 17-18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του BBC, προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία στο Σάλτσμπουργκ για θέματα όπως είναι ο τρόπος αποφυγής νέων ελέγχων στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πάντως την Τετάρτη το βράδυ, η κ. Μέι υποστήριξε ότι οι «σοβαρές προτάσεις» της για μελλοντική συνεργασία (μετά το Brexit) θα εξασφάλιζαν την «κλειστή σχέση» των δύο πλευρών.

Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ηγετών της ΕΕ ωστόσο δείχνουν ορισμένες δηλώσεις πρωθυπουργών που ευελπιστούν ότι τελικικά θα γίνει το «σχεδόν αδύνατον» (να μην υπάρξει διαζύγιο) ή ότι «ο βρετανικός λαός θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη» και ότι «και οι δύο πρέπει να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...