478
Φαίνεται πως αρκετός καιρός θα περάσει μέχρι να ξαναδούμε φιλιά σαν αυτό που μοιράστηκαν η Κιμ Νόβακ και ο Τζέιμς Στιούαρτ στο «Vertigo» | Paramount Pictures

Τέλος τα κανονικά φιλιά: Με τον κορονοϊό οι ηθοποιοί φιλούν μανεκέν

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00
Φαίνεται πως αρκετός καιρός θα περάσει μέχρι να ξαναδούμε φιλιά σαν αυτό που μοιράστηκαν η Κιμ Νόβακ και ο Τζέιμς Στιούαρτ στο «Vertigo»
|Paramount Pictures

Τέλος τα κανονικά φιλιά: Με τον κορονοϊό οι ηθοποιοί φιλούν μανεκέν

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00

Στην εποχή του κορονοϊού, όλες οι βιομηχανίες καλούνται να συμβιβαστούν με τους κανόνες του social distancing και η βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως απέδειξε η θετική διάγνωση του Ρόμπερτ Πάτινσον στον ιό και η εκ νέου διακοπή των γυρισμάτων του «Batman».

Πώς όμως να κάνουν social distancing οι ηθοποιοί των τηλεοπτικών σειρών; Γίνεται να υπάρξει σαπουνόπερα χωρίς τουλάχιστον ένα παθιασμένο φιλί μεταξύ των πρωταγωνιστών σε κάθε επεισόδιο, που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση και δίνει το απαραίτητο σασπένς;

Ε, λοιπόν, εν έτει 2020, όλα γίνονται. Τα φιλιά δεν λείπουν από την αμερικανική σαπουνόπερα «The Bold and the Beautiful», απλώς γυρίζονται με λίγο διαφορετικό τρόπο. Οπως πρόσεξε ένας παρατηρητικός τηλεθεατής, ο ηθοποιός Λόρενς Σεντ-Βίκτορ δεν φιλούσε την συμπρωταγωνίστρια του, Κιάρα Μπαρνς, αλλά μία έντονα μακιγιαρισμένη κούκλα μανεκέν.

Φυσικά, οι χρήστες του Διαδικτύου δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν την σκηνή, που μετά την αποκάλυψη σχετικά με την εμφανώς άψυχη κούκλα, είναι αντικειμενικά αστεία. Οι φίλοι της σειράς, όμως, δεν παρέλειψαν να δώσουν και τα συγχαρητήρια τους στον ηθοποιό, Λόρενς Σεντ-Βίκτορ, που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για να κάνει την σκηνή πιστευτή.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter πως τέτοιες καταστάσεις είναι απλά μέρος της δουλειάς. Οντως, παρότι το περιστατικό με την κούκλα προκαλεί γέλιο, υπάρχουν πάμπολλα αντίστοιχα βίντεο από τα γυρίσματα ταινιών που χρησιμοποιούν ψηφιακά εφέ, στα οποία οι ηθοποιοί καλούνται, για παράδειγμα, να δείχνουν τρομοκρατημένοι στην θέα ενός φονικού φιδιού, όταν στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους μία απλή σκούπα.

Η συμπρωταγωνίστρια του 38χρονου επιβεβαίωσε πως τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σκηνής ήταν πολύ «άβολα», ενώ η σταρ της τηλεοπτικής σειράς «Insecure», Ισα Ρέι, ήταν λίγο πιο εκφραστική. «Ανυπομονώ να κάνω σεξ με μερικές κούκλες» έγραψε με ξεκάθαρα χιουμοριστική διάθεση.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όμως, ότι πλέον όλα τα τηλεοπτικά φιλιά θα είναι με ακίνητες, άψυχες και χωρίς ίχνος πάθους κούκλες.

Οπως αναφέρει ο Guardian, μια διαφορετική κατεύθυνση ακολουθεί η βρετανική παραγωγή του BBC «EastEnders», που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους πραγματικούς συντρόφους των ηθοποιών της για τα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών. Ετσι, αν κάποια ηθοποιός χρειάζεται να φιλήσει τον κεντρικό χαρακτήρα της σειράς Ιαν Μπιλ, τότε απλά θα φιλήσει τον σύντροφο της, που θα είναι ντυμένος με τα ρούχα του Ιαν Μπιλ.

Στην αυστραλιανή σειρά «Neighbours», που έχει αναδείξει την Κάιλι Μινόγκ, τον Ράσελ Κρόου και την Μάργκο Ρόμπι, όταν έρχεται η ώρα για ένα φιλί, οι δύο ηθοποιοί αντιγράφουν τον μυθικό Νάρκισσο και φιλούν την αντανάκλαση τους στον καθρέφτη. Επειτα, έρχεται η μαγεία του μοντάζ  και στο τελικό προϊόν φαίνονται να φιλούν ο ένας τον άλλο.

Κάπως έτσι, γράφεται ένα ακόμη κεφάλαιο στο βιβλίο των αστείων και περίεργων περιστατικών που προκάλεσε ο κορονοϊός, τα οποία θα θυμόμαστε με χαμόγελο στο μέλλον, όταν η πανδημία δεν θα είναι πραγματικότητα, αλλά μία μακρινή, αλλά σίγουρα έντονη, ανάμνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...