176
Η Golden Star Ferries (στη φωτογραφία το Superferry Αndros) έχει ήδη προχωρήσει σε αναστολή όλων των δρομολογίων της λόγω της «βουτιάς» στο μεταφορικό έργο | Facebook

Τέλος οι μετακινήσεις με πλοία και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 12:40
Η Golden Star Ferries (στη φωτογραφία το Superferry Αndros) έχει ήδη προχωρήσει σε αναστολή όλων των δρομολογίων της λόγω της «βουτιάς» στο μεταφορικό έργο
|Facebook

Τέλος οι μετακινήσεις με πλοία και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 12:40

Oι «αλχημείες» στις οποίες επιδίδονται επίδοξοι εκδρομείς του Πάσχα, αλλάζοντας ακόμα και τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους (εδώ) προκειμένου να πάνε στο χωριό τους, φέρνουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις με τα πλοία της ακτοπλοΐας (όσα τουλάχιστον εξακολουθούν να εκτελούν δρομολόγια μετά την κατακόρυφη πτώση του μεταφορικού έργου λόγω κορονοϊού).

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναμένεται να επιβληθεί νέο απαγορευτικό στις άσκοπες μετακινήσεις μεταξύ των νησιών, με μόνη εξαίρεση όσους εργάζονται ή  μετακινούνται για λόγους υγείας.

«Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις ανάμεσα στα νησιά, πλην των εργαζομένων ή για λόγους υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε δηλώσεις στον Θέμα FM, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από το Λιμενικό Σώμα.

Η απαγόρευση έρχεται σε συνέχεια αιτημάτων –κυρίως από μικρά νησιά– για «οικειοθελή καραντίνα», προκειμένου να μην υπάρξουν αφίξεις επισκεπτών – εκδρομέων την περίοδο του Πάσχα.

Και αυτό την ώρα που όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο υπουργός, «από τα 110 κατοικημένα νησιά στην Ελλάδα, μόλις εννέα έχουν νοσοκομεία αναφοράς και μόνο η Κρήτη έχει υποδομή νοσηλείας ασθενούς με Covid-19».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...