293
Ο,τι απέμεινε από το μνημείο | InTime News

Ντροπή: Κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 19:09
Ο,τι απέμεινε από το μνημείο
|InTime News

Ντροπή: Κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 19:09

Στόχος αγνώστων έγινε για ακόμη μια φορά το μνημείο για τα θύματα της Marfin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που μπλοκ διαδηλωτών της απεργιακής κινητοποίησης ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα, κουκουλοφόροι αποκόπηκαν από το σώμα της πορείας και βανδάλισαν τη μαρμάρινη τιμητική πλάκα που ανεγέρθηκε στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έλαβαν χώρα στις 9 Μαΐου 2020 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Φώφης Γεννηματά. Στην Πλακέτα τα θύματα αναφέρονται ως «Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός».

Στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους άγνωστοι αποκόλλησαν το σήμα της ελληνικής δημοκρατίας από την πλάκα. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 άγνωστοι έβαψαν το μνημείο με μαύρο μαρκαδόρο και κόκκινη μπογιά. Στις 21 Ιουνίου του 2022 άγνωστοι έσπασαν κομμάτι της πλάκας, η οποία αργότερα αντικαταστάθηκε.

Το μνημείο της Marfin θα αποκατασταθεί άμεσα, και αυτή τη φορά, από τον Δήμο Αθηναίων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

(InTime News)
(InTime News)

Είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους από ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι επιδόθηκαν στο γνώριμο κυνηγητό με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, στις οποίες πέταξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Τα ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Αγνωστοι επιτέθηκαν και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τζαμαρίες και οχήματα έξω από το κτίριο.

Η πρωινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχε ολοκληρωθεί λίγο νωρίτερα. Νέες κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αργότερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...