592
|

Τα αλλάζει τώρα η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δωρεά Μποδοσάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2018, 17:47

Τα αλλάζει τώρα η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δωρεά Μποδοσάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2018, 17:47

«Συγγνώμη λάθος», είπε η πρόεδρος της Ενωση; Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας Μαρία Γιαννούλη που μαζί με άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ) προσυπέγραψαν την απόρριψη δωρεάς του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχόλεια της Μαγνησίας.

Η στροφή 180 μοιρών από την κυρία Γιαννούλη ήρθε μετά το σάλο που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση – ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ και τη δημόσια αποδοκιμασία της από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η πρώτη ανακοίνωση μας ήταν άστοχη. Αποκηρύσσω την προηγούμενη ανακοίνωση που είχα προσυπογράψει μαζί με τα άλλα δύο μέλη της ΔΑΚΕ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα δόθηκε μία πολύ μεγάλη διάσταση που κανείς από μας δεν την φανταζόταν. Σαφώς και δεν είμαστε αντίθετοι, κάποια τουλάχιστον μέλη από την ΕΛΜΕ με τις χορηγίες και τις δωρεές εφόσον μιλάμε για δωρεές που προέρχονται από κοινωφελή ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς με κοινωφελή σκοπό. Ηταν άστοχη η απόφαση μας, πρέπει να το παραδεχτώ, για την μη αποδοχή της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη», δήλωσε σχετικά με το θέμα στα Parapolitika FM.

Όπως είπε η κυρία Γιαννούλη, μετά το θόρυβο που ξέσπασε συγκάλεσε νέο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να ξανασυζητηθεί το θέμα. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, υποστήριξε, τα τρία μέλη που πρόσκεινται στην ΔΑΚΕ τάχθηκαν υπέρ της χορηγίας, ενώ άλλα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) και σε μία άλλη ανεξάρτητη παραπαράταξη με το όνομα «όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί» επέμειναν στο όχι.

Διευκρίνισε επίσης πως δεν έκανε χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου που της δίνει ο Κανονισμός, προκειμένου η απόφαση να γείρει υπέρ της αποδοχής της χορηγίας.

«Μετά το θόρυβο που έγινε και πραγματικά με μόνο μου μέλημα το κύρος της ΕΛΜΕ αμέσως κάλεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησα την ανάκληση της απόφασης ώστε να γίνει δεκτή η δωρεά. Η αρχική πρωτοβουλία δεν ήταν δική μου ήταν από κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ.

»Συγκαλώντας έκτακτο διοικητικό συμβούλιο απουσίασε το ένα από τα μέλη που είχαν προτείνει την αρχική ανακοίνωση. Τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για αποδοχή της χορηγίας. Τα άλλα τρία όχι, και για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας δεν θέλησα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου προκειμενου να περάσει η δική μας πρόταση υπέρ της δωρεάς.

»Και την δεύτερη φορά δεν πέρασε η πρόταση διότι τα τρία μέλη είναι σταθερά στην προηγούμενη απόφαση της μη αποδοχή της δωρεάς. Καθαρά και μόνο από λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας δεν ήθελα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου. Εγώ είμαι το ένα μέλος από τα τρία της ΔΑΚΕ και είμαι υπέρ της δωρεάς. Τα δύο μέλη είναι στο ΣΥΝΕΚ δηλαδή στον ΣυΡιζΑ και το ένα μέλος είναι στην παράταξη όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί. Λένε ότι είναι ανεξάρτητος συνδυασμός. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από την πλευρά μου», ισχυρίστηκε μεταθέτοντας την ευθύνη της απόφασης στην αντιπολίτευση.

Πλέον, ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλη, τον λόγο έχουν τα σχολεία της περιοχής για το αν θα δεχτούν την δωρεά ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως, αν τεθεί εκ νέου θέμα δωρεάς από άλλο ίδρυμα ή οργανισμό, τότε η απόφαση της ΕΛΜΕ θα είναι θετική.

«Τα σχολεία μας μέσα από τους συλλόγους μας θα αποφασίσουν κάποια θα δεχθούν την χορηγία, τα περισσότερα την έχουν δεχθεί και κάποια όχι. Δεν θα επανερχόμαστε και δεν θα συντηρούμε ένα θέμα. Ωστόσο εαν έρθει άλλη δωρεά δεν υπάρχει περίπτωση να μην την δεχτούμε, εμείς είμαστε υπέρ».

Σε ερώτηση τέλος, εάν στην αλλαγή στάσης των μελών της ΔΑΚΕ συνετέλεσε η επικριτική αναφορά μέσω Facebook του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόφαση της ΕΛΜΕ, η κυρία Γιαννούλη ισχυρίστηκε ότι η ίδια ήταν που συγκάλεσε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πριν καν υπάρξει η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News