366
Οι Αχτσιόγλου και Χαρίτσης συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι μελών της Επιτροπής | Menelaos Myrillas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια για τη νέα Εκλογική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 20:00
Οι Αχτσιόγλου και Χαρίτσης συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι μελών της Επιτροπής
|Menelaos Myrillas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια για τη νέα Εκλογική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 20:00

Τη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

Η διαδικασία ανασύνταξης στην Κουμουνδούρου προχωράει με γοργούς ρυθμούς, ισχυρίστηκαν κομματικές πηγές, σημειώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη την δέσμευση του στην Κεντρική Επιτροπή για αλλαγή της εικόνας του κόμματος».

Τα προσεχή εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που δημιουργείται με στόχο τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής βρίσκει κανείς αρκετές εκπλήξεις σε πρόσωπα. «Αποτελούμενη από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από μέλη του think tank του Αλέξη Τσίπρα και από πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς, η νέα Εκλογική Επιτροπή συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια, την πολιτική εμπειρία και την απαιτούμενη φρεσκάδα και ανανέωση», σημείωσαν.

Υπογράμμισαν δε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ».

Η σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής:

Ράνια Σβίγκου

Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ράνια Θρασκιά

Κώστας Ζαχαριάδης

Διάνα Βουτυράκου

Νικόλας Φαραντούρης

Διονύσης Τεμπονέρας

Ευάγγελος Αποστολάκης

Γρήγορης Θεοδωράκης

Χάρης Μαμουλάκης

Έφη Αχτσιόγλου

Αθηνά Λινού

Δημήτρης Λυριτσής

Τζένη Λειβαδάρου

Κινυούα Μάινα Νικόδημος

Μακρίνα- Βιόλα Κώστη

Γιώργος Χουλιαράκης

Γιώργος Καραμέρος

Νωρίτερα το Σάββατο, πάντως, η συζήτηση γύρω από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το κόμμα στον δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου είχε στραφεί στην απόφαση προέγκρισης των εμφανίσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ από την Κουμουνδούρου.

«Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν “ελευθέρας” από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο “αυτοκριτικής” που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν “ελευθέρας”», σχολίασε σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Ακης Σκέρτσος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. Το σταλινικό δόγμα “να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή” επιστρέφει το 2023», προσέθεσε (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...