459
| InTime News / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Καστανίδης: «Προσωπική προσβολή» η απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 15:12
|InTime News / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Καστανίδης: «Προσωπική προσβολή» η απόφαση Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2023, 15:12

Την αντίδραση του εκλεγμένου στην Α’ Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη προκάλεσε, όπως αναμενόταν, η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει για τον ίδιο τη συγκεκριμένη έδρα, με στόχο να «ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου», όπως έλεγαν από τη Χαρ. Τρικούπη.

Το ζήτημα ανέκυψε το βράδυ της Παρασκευής οπότε και ο κ. Ανδρουλάκης τον ενημέρωσε για την επιλογή του, η οποία αφήνει εκτός Βουλής (για μία ημέρα, βέβαια, αφού το κοινοβούλιο θα διαλυθεί ένα 4ωρο μετά την ορκωμοσία της Κυριακής για την προκήρυξη των εκλογών) τον πρώην υπουργό, ο οποίος εκλέγεται επί πολλά χρόνια στην περιοχή.

Ο κ. Καστανίδης εξέδωσε επίσημη δήλωση το πρωί του Σαββάτου, σε συνέχεια της ενόχλησης που είχε εκφραστεί από την πλευρά του ήδη από τις προηγούμενες ώρες, με την οποία έκανε λόγο για «προσωπική προσβολή».

Το στέλεχος της παράταξης σημειώνει ότι πράγματι «η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία», ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο «στο συμβολικό και ηθικό πεδίο».

Η αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν κάμπει, ωστόσο, την υποχρέωση του, όπως λέει, να δώσει «μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης».

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Καστανίδη

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.
Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έσπευδαν να προλάβουν την πιθανή αντίδραση του κ. Καστανίδη επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης -αντί της Νότιας Αθήνας ή του Ηρακλείου- για συμβολικούς λόγους καθώς και ότι η έδρα θα του δοθεί στις επόμενες εκλογές.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επέμειναν μιλώντας στο Protagon νωρίτερα το Σάββατο ότι δεν υφίσταται προσωπικό ζήτημα με το στέλεχος της παράταξης και πως η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει «πολιτική λογική». Στόχος του κόμματος είναι η εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιουνίου, πρόσθεσαν.

Το κόμμα κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις του πανελλαδικά στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια (7,94%) στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με αποτέλεσμα να βρεθεί τέταρτο στη σειρά κατάταξης, μετά την Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...