254
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Damage control με προέγκριση των στελεχών που θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 23:55
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Damage control με προέγκριση των στελεχών που θα εμφανίζονται στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 23:55

Μέτρα προκειμένου να διορθώσει τη συνολική εικόνα του κόμματος, παράγοντα που συνέβαλε στην εκλογική συντριβή την 21η Μαΐου κατά τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση την Παρασκευή.

Πηγές της Κουμουνδούρου έκανα γνωστό, χαρακτηριστικά, πως από το Σάββατο 27 Μαΐου και «μέχρι και την ημέρα των εκλογών», δηλαδή τις 25 Ιουνίου, «το Γραφείο Τύπου θα επικυρώνει όλες τις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ».

Επιπλέον, το Εκτελεστικό Γραφείο επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα Εκλογική Επιτροπή. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, «η νέα εκλογική επιτροπή θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου».

Η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής θα ανακοινωθεί το Σάββατο και θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα.

Ακόμη, το άτυπο κομματικό όργανο αποφάσισε τη δημιουργία μιας «Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα» με στόχο «τον οργανωτικό συντονισμό σε κάθε περιφέρεια».

Αποφασίστηκε, τέλος, ότι το Εκτελεστικό Γραφείο θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, υπό διευρυμένη σύνθεση και καθ’όλη την προεκλογική περίοδο.

Προηγήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση –αν μπορεί να θεωρηθεί συνεδρίαση καθότι μίλησε μόνο ο ίδιος– της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, με την οποία ο ίδιος ανέλαβε μεν την ευθύνη για την ήττα της Κυριακής, κήρυξε δε τη «λήξη του πένθους», προκειμένου το κόμμα να διεκδικήσει τη νίκη, όπως είπε, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

«Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...