195
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά | Εθνικός Κήρυκας

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: «Λήξαν το θέμα»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 21:14
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά
|Εθνικός Κήρυκας

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: «Λήξαν το θέμα»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 21:14

Λήξαν χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή το θέμα με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικός παράγοντας από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Ελπιδοφόρος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Επιπλέον οι κ.κ Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Κατά την είσοδό του στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπου έγινε η συνάντηση, όπως ανέφερε ο «Εθνικός Κήρυκας», ο κ. Ελπιδοφόρος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας είχε συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...