305
Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, τον Οκτώβριο του 2019 | EPA

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο από τις γυναίκες που παρενόχλησε σεξουαλικά

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:59
Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, τον Οκτώβριο του 2019
|EPA

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο από τις γυναίκες που παρενόχλησε σεξουαλικά

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:59

«Συγγνώμη» από τις γυναίκες που παρενόχλησε σεξουαλικά ζήτησε ο διάσημος ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, με ανακοίνωσή του, την Τρίτη.

Ο Ντομίνγκο κατηγορείται στις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση από 20 γυναίκες.

«Θέλω να ξέρουν ότι λυπάμαι ειλικρινά για τα δεινά που τους προκάλεσα. Αποδέχομαι όλη την ευθύνη των πράξεών μου», δήλωσε ο 79χρονος τενόρος, ο οποίος μέχρι σήμερα αρνούνταν τις κατηγορίες αυτές.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο από το πρακτορείο Associated Press, εννέα γυναίκες δήλωναν ότι παρενοχλήθηκαν από τον διάσημο τενόρο μετά τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το ίδιο πρακτορείο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο και δεύτερη έρευνα, στην οποία άλλες 11 γυναίκες δήλωναν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Στην ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ισπανία από το πρακτορείο Europa Press, ο Ντομίνγκο βεβαιώνει ότι «κάθισε και σκέφτηκε τους τελευταίους μήνες τις κατηγορίες» εναντίον του και σημειώνει ότι «καταλαβαίνει τώρα ότι ορισμένες γυναίκες μπορεί να φοβούνταν να εκφραστούν ειλικρινά λόγω του φόβου ότι θα έχουν συνέπειες στην καριέρα τους».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας της Ενωσης Εργαζομένων στις όπερες των ΗΠΑ, βρέθηκαν 27 άτομα που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή ήταν μάρτυρες σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ντομίνγκο.

Μία άλλη έρευνα διεξάγεται από την Οπερα του Λος Αντζελες, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η συγγνώμη του Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου του Μανχάταν, οι οποίοι έκριναν ένοχο τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, ο Ντομίνγκο εγκατέλειψε τον Οκτώβριο τη διεύθυνση της Οπερας του Λος Αντζελες, μια θέση που κατείχε από το 2003.

Επίσης αρνήθηκε να εμφανισθεί στη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες αμερικανικές όπερες ματαίωσαν τις παραστάσεις του. Ωστόσο συνέχισε τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...