275
Ο Ντομίνγκο, στο καμαρίνι του, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, λίγη ώρα προτού βγει στη σκηνή και αποθεωθεί | ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Σάλτσμπουργκ αποθέωσε τον Ντομίνγκο, παρά τη σκιά του #MeToo

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 20:59
Ο Ντομίνγκο, στο καμαρίνι του, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, λίγη ώρα προτού βγει στη σκηνή και αποθεωθεί
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Σάλτσμπουργκ αποθέωσε τον Ντομίνγκο, παρά τη σκιά του #MeToo

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 20:59

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι θεατές του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στον θρύλο της όπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο, την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Guardian, το κοινό του φεστιβάλ υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιο ή όπως το αποκαλούν οι Αγγλοσάξονες, σε «standing ovation», τον Ντομίνγκο στη σκηνή, κατά την πρώτη εμφάνιση του ισπανού τενόρου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

«Θρίαμβος στο Σάλτσμπουργκ, το κοινό χειροκρότησε όρθιο τον Ντομίνγκο παρά την υπόθεση του #MeToo» γράφει το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας Kleine Zeitung, μετά την ερμηνεία του 79χρονου στην όπερα «Λουίζα Μίλερ» του Τζουζέπε Βέρντι, η οποία ανέβηκε στο πλαίσιο του διάσημου ετήσιου φεστιβάλ της Αυστρίας.

Οκτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια κατήγγειλαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Associated Press ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τενόρο, σε περιστατικά που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Ειδικότερα, οι καταγγέλλουσες ισχυρίστηκαν ότι ο Ντομίνγκο εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές της όπερας, για να τις πιέσει να συνάψουν σεξουαλική σχέση μαζί του.

Ο Ντομίνγκο δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί «όπως παρουσιάστηκαν είναι ανακριβείς» και πως όλες οι σχέσεις τους ήταν συναινετικές.

Μετά τις καταγγελίες και τον σάλο που προκλήθηκε, η Όπερα τους Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι «θα διερευνήσει αυτούς τους ανησυχητικούς ισχυρισμούς», ενώ η Όπερα της Φιλαδέλφειας απέσυρε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Ντομίνγκο να τραγουδήσει σε πρεμιέρα στις 18 Σεπτέμβρη.

Παρά τις αντιδράσεις σε αμερικανικές όπερες, ο επικεφαλής του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία διαβεβαίωσε το κοινό ότι ο διάσημος τενόρος θα εμφανιζόταν στη σκηνή, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...