476
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού. Μετά προχώρησε σε μια κίνηση για την οποία μετάνοιωσε. «Είμαι πάνω απ' όλα οπαδός» δικαιολογήθηκε | IntimeSports

Συγγνώμη για το κόκκινο στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού ζήτησε ο Γιαννακόπουλος

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 14:30
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού. Μετά προχώρησε σε μια κίνηση για την οποία μετάνοιωσε. «Είμαι πάνω απ' όλα οπαδός» δικαιολογήθηκε
|IntimeSports

Συγγνώμη για το κόκκινο στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού ζήτησε ο Γιαννακόπουλος

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 14:30

Συγγνώμη για την κραυγαλέα κίνησή του να αφήσει ένα κόκκινο εσώρουχο (στρινγκ) στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά την πρωτοφανή αποχώρηση του Ερυθρολεύκων από τον ημιτελικό Κυπέλλου ζήτησε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κατά τα άλλα, ωστόσο, ο κ. Γιαννακόπουλος απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού μιλώντας για προσχεδιασμένη αποχώρηση από τον αγώνα και συνεχείς μη παραδοχές των ηττών τους.

«Μας στεναχωρεί το γεγονός πως για άλλη μια φορά, όπως όλες τις φορές από τότε που ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι, που χάνει ο Ολυμπιακός και δεν παραδέχεται την ανωτερότητα του αντιπάλου. Πάντα κάτι φταίει. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλός στο αγωνιστικό κομμάτι. Πήραμε διαφορά 15 πόντων. Ήταν καταπληκτικός. Μπράβο και στον κόσμο που παρά τις προκλήσεις των παικτών και της αποστολής του Ολυμπιακού είχε κόσμια συμπεριφορά. Έγινε ένας αγώνας σε αθλητικά πλαίσια παρά τις προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος σε συνέντευξή του στον Sport24.

Για το αν περιμένει τιμωρία του Ολυμπιακού: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει παραδειγματική τιμωρία, για να μην δούμε ξανά κάτι τέτοιο. Πολλοί έχουν παράπονα, αυτό όμως δεν έχει γίνει ξανά. Οταν έχεις συνηθίσει να έχεις τον Μιλουτίνοφ με ένα φάουλ σε όλο το παιχνίδι, τότε αντιδράς. Δεν έχουμε θέμα με την Euroleague. Ομως, θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια μεταξύ των διοργανώσεων και δεν θα πρέπει. Ήμασταν πιο έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος αν έβλεπε την ομάδα του να έχει τρία φάουλ σε 28 δευτερόλεπτα απάντησε: «Εχει συμβεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πάω πολύ πίσω. Θυμάμαι τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και τέσσερα φάουλ στα 5′. Εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε στο ματς της Euroleague με τον Ολυμπιακό με τις 26-6 βολές; Χάσαμε με 20 πόντους. Το αποδεχθήκαμε και προχωρήσαμε. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η νίκη και η ήττα και η συντριβή».

Σχετικά τέλος για την κίνησή του να πάει να αφήσει ένα κόκκινο στρινγκ στον (κενό πια) πάγκο των φιλοξενουμένων, ο κ. Γιαννακόπουλος είπε: «Εχοντας διαβάσει και παρακολουθήσει τα διάφορα ΜΜΕ, θεωρώ ότι είναι άτυχο να δίνεται η σημασία που δόθηκε σε αυτή τη λανθασμένη κίνηση. Έγιναν τραγελαφικά πράγματα από τον Ολυμπιακό. Ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αφιερώσει όσο χώρο θέλει στα περιστατικά. Κακώς έχει δοθεί τόσο μεγάλη έκταση. Αυτή ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Θέλω να απολογηθώ από όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, πλην των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Εκείνοι το προκάλεσαν. Ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν είναι τόσο κακό, τότε να τιμωρηθώ. Δεν είμαι έμμεση συγγνώμη, είναι άμεση συγγνώμη. Είναι συγγνώμη από τον κόσμο και τους αθλητές του Παναθηναϊκού. Αυτή η κίνηση έκλεψε λίγο από την νίκη στο παρκέ και τον εξαίρετο κόσμο στις κερκίδες. Κατ’ επέκταση η συγγνώμη μου αφορά και τον κόσμο του μπάσκετ. Είμαι πάνω από όλα οπαδός. Όχι και οπαδός, πάνω από όλα οπαδός. Δεν το έχω κρύψει».