185
Αποψη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όπου νοσηλευόταν ο 66χρονος, το Νο 9 κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στην Πάτρα ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 06:55
Αποψη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας όπου νοσηλευόταν ο 66χρονος, το Νο 9 κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στην Πάτρα ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 06:55

Στον μακάβριο κατάλογο των χωρών που θρηνούν ανθρώπινα θύματα από τον νέο κορονοϊό προστέθηκε από την Πέμπτη 12 Μαρτίου η Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, ο 66χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου με σοβαρή πνευμονία, δεν τα κατάφερε. Η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί δραματικά και χαρακτηριζόταν κρίσιμη από την Τρίτη το πρωί.

Ο 66χρονος από την Αμαλιάδα ήταν το Νο 9 κρούσμα που καταγράφηκε στη χώρα μας από το ξέσπασμα του ιού.

Ανήκε στην ομάδα των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους, η οποία, καθώς ο κίνδυνος υποτιμήθηκε, λειτούργησε ως ο φορέας και το «πάτημα» του κορονοϊού στην Αχαΐα, στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο, όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για 66χρονο έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...