261
O 66χρονος νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου | Shutterstock

Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Μαρτίου 2020, 14:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/03/2020 17:40
O 66χρονος νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου
|Shutterstock

Στην Πάτρα το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 4 Μαρτίου 2020, 14:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/03/2020 17:40

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού (SARS-CoV-2) στη χώρα μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία για το συγκεκριμένο κρούσμα, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής της Πάτρας και δεν έχει γίνει γνωστό εάν συμμετείχε στους εορτασμούς για το καρναβάλι, που πραγματοποιήθηκε παρά την υπουργική απόφαση.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής ότι πρόκειται για Ελληνα από την Αμαλιάδα άνω των 60 ετών, με σοβαρή πνευμονία, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ (18 επιβεβαιωμένα κρούσματα) και την Αίγυπτο (δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα), και από την Τετάρτη νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), παρά τα δημοσιεύματα που το «θέλουν» διασωληνομένο, ο ασθενής δεν έχει διασωληνωθεί, ούτε και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

«Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας. Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κορονοϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται», υπογραμμίζει το ΑΠΕ.

Στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ

Πάντως, η κατάσταση φαίνεται να είναι σοβαρή, καθώς ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μετέβη στην Πάτρα, προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιεί εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς με ειδικό κλιμάκιο, που έχει κατέβει από την Αθήνα στην Πάτρα.

Το περιστατικό διεγνώσθη εργαστηριακά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης είχε ανακοινωθεί και το όγδοο κρούσμα με νόσο Covid-19 στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα στην Αθήνα και ένα στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...