169
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην Κυψέλη για τα μαζικά τεστ στους κατοίκους, μαζί του και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας | ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην Κυψέλη εσπευσμένα για τα τεστ κορονοϊού στους κατοίκους ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:08
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην Κυψέλη για τα μαζικά τεστ στους κατοίκους, μαζί του και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
|ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στην Κυψέλη εσπευσμένα για τα τεστ κορονοϊού στους κατοίκους ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:08

Εκτενή τεστ σε ειδικές ομάδες, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής της Κυψέλης, γίνονται από το πρωί της Παρασκευής, από Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Στόχος είναι ο περιορισμός της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς το κέντρο της Αθήνας έχει ανακοινωθεί ότι είναι από τις επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Μάλιστα, στο σημείο έσπευσε το μεσημέρι και ο καθηγητής και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος του κατοίκους για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει και για τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

«Η επιδημία αφορά τοπικές περιοχές και αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τους πολίτες ενός συγκεκριμένου δήμου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για τον περιορισμό της νόσου στην Αθήνα».

Είναι άλλωστε τακτική του καθηγητή να παρευρίσκεται σε ελέγχους που γίνονται σε σημεία όπου είτε καταγράφονται συρροές κρουσμάτων, είτε το επιδημιολογικό φορτίο στον πληθυσμό είναι εξαιρετικά υψηλό.

Στο σημείο μαζί με τον καθηγητή βρέθηκε για να κάνει δηλώσεις και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...