206
Ασθενοφόρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας (φωτό αρχείου) | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στην Αθήνα δύο Ελληνες από τη Γουχάν χωρίς συμπτώματα από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2020, 18:23
Ασθενοφόρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας (φωτό αρχείου)
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στην Αθήνα δύο Ελληνες από τη Γουχάν χωρίς συμπτώματα από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2020, 18:23

Στην Αθήνα κατέφθασαν αργά το απόγευμα της Κυριακής δύο Ελληνες που βρίσκονταν στην πόλη Γουχάν της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι δύο Ελληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Οι δύο άνδρες έφθασαν από την Κίνα στο Λονδίνο, και από εκεί επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Αφού επιβιβάστηκαν στο ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό, προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Παρότι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα της νόσου, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, όπως ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι απομόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...