238
Ο Γιώργος Τσίπρας σε φωτογραφία από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – σήμερα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή | ΙΝΤΙΜΕnews

Στη λογική του μπαχαλακισμού ο Γ. Τσίπρας: Τις φθορές μαθητών στα σχολεία να τις πληρώνουμε όλοι μας!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 12:49
Ο Γιώργος Τσίπρας σε φωτογραφία από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – σήμερα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στη λογική του μπαχαλακισμού ο Γ. Τσίπρας: Τις φθορές μαθητών στα σχολεία να τις πληρώνουμε όλοι μας!

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2024, 12:49

Παρουσιάζοντας την Τρίτη τις αλλαγές που επέρχονται από το νέο σχολικό έτος στον κανονισμό λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι εφεξής στις περιπτώσεις που κάποιος μαθητής προξενήσει ηθελημένα ζημιές στις υποδομές του σχολείου του, θα υπάρχει μια ρητά διατυπωμένη διαδικασία, ώστε το κόστος των επισκευών να επιβαρύνει την οικογένεια του μαθητή.

Με άλλα λόγια, ο «λογαριασμός» των βανδαλισμών δεν θα καλύπτεται από τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά από τους γονείς των υπαιτίων.

Φωτογραφία από παλαιότερους βανδαλισμούς στο 102ο Δημοτικό Σχολειο Γκύζη/ΙΝΤΙΜΕnews

Με την αλλαγή αυτή φαίνεται πως δεν συμφωνούν όλοι και πρώτος βγήκε να εκφράσει την αντίθεσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Αction 24.

Συγκεκριμένα, στο άκουσμα της ερώτησης: «Οταν το παιδί μου σπάει τρία τζάμια και δύο θρανία, είναι σωστό να είμαι υποχρεωμένος να το πληρώνω εγώ ο γονιός;», o εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτό».

«Μέχρι τώρα ποιος τα πλήρωνε; Nα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε όλοι μας. Αυτή η αντίληψη περί ατομικής ευθύνης, δεν πρόκειται να λύσει απολύτως τίποτα. Τις καλύπτει η ελληνική κοινωνία και το κράτος. Αυτό είναι το σωστό να γίνει», ήταν η θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στη λογική του μπαχαλακισμού και της απόρριψης κάθε είδους λογοδοσίας για όσους καταστρέφουν –με το έτσι θελω– δημόσια περιουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...